Ако водещ е националният интерес, социално-икономическото оцеляване на българите и

...
Ако водещ е националният интерес, социално-икономическото оцеляване на българите и
Коментари Харесай

Стойнев: Падане на кабинета ще блокира актуализацията на бюджета

Ако водещ е националният интерес, социално-икономическото оцеляване на българите и стабилността на бизнеса, нямаме потребност от предварителни избори. Общите решения в полза на хората сега са най-важното в ръководството на страната. Това съобщи в Пазарджик на среща с жители зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и депутат от Пазарджишко Драгомир Стойнев. В срещата взе участие и регионалният шеф на Пазарджик Андрей Гечев.

Драгомир Стойнев очерта кои ограничения ще бъдат блокирани и неизпълними, при положение, че се стигне до нови избори. Ще бъде невероятно да бъдат въведени промени в Закона за енергетиката, с цел да може бизнесът да получи компенсации поради рецесията. В пенсионната политика наложително е повишението на пенсиите с 10 на 100, както и изплащането на 60-те лева като добавка. Минималната пенсия ще бъде увеличена от 370 лева на 467 лева През октомври ще стартира преизчисляване на пенсиите, като самостоятелната мярка ще засегне 700 000 пенсионери. За задачата единствено за октомври т.г. са планувани 1 милиарда 386 млн. лева от бюджета.

С приемането на бюджета ще бъдат обезпечени и по 25 ст. на литър гориво, като и тази мярка ще има позитивен резултат за жителите. Повишават се и ваучерите за храна, с които към този момент ще могат да се заплащат и други разноски - например комунални услуги.

„ Ние сме наясно, че Бюджет 2022 година не е толкоз новаторски, колкото компенсиращ против рецесията, предизвикана от войната в Украйна “, добави Стойнев.

„ В момента България няма потребност от политическа рецесия, напрежението в Коалицията обаче би трябвало да е безапелационен сигнал, че са нужни промени в метода, по който се работи и по който тече разговорът и надлежно се осъществят политиките. Българска социалистическа партия е безапелационна, че избори не са нужни, само че е нужна по-висока политическа просвета и партньорство във вземането на решения “, сподели още Стойнев.

Драгомир Стойнев изрази убеденост, че в четвъртък в пленарна зала бюджетът ще бъде подсилен и няма да се стигне до разтърсвания в ръководството на страната.

На срещата бяха заложени въпроси, свързани с новата пенсионна система, с метода на гласуване-хартиено или машинно, с повишаването на електрическата енергия и други.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР