Ако в публичното пространство бъде наложена тезата, че определена партия

...
Ако в публичното пространство бъде наложена тезата, че определена партия
Коментари Харесай

ГЕРБ на ръба: Бойко отчаяно иска кабинет, ето защо

Ако в общественото пространство бъде наложена тезата, че избрана партия е „ отговорна “ да няма държавно управление, излъчено от 48-ото Народно заседание, тя ще понесе съществени електорални негативи при идващите избори. ГЕРБ и Политическа партия доста внимават да не влязат в тази роля.

Това значи, че ще забележим опити да бъде формирано държавно управление. Бойко Борисов е заинтригуван да има държавно управление, тъй като ГЕРБ беше отпред на ситуативна коалиция, която събори предходния кабинет на „ Продължаваме промяната “.

Реклама

Очевидно обаче ГЕРБ, като победител на изборите, не може да извърши упованието да излъчи държавно управление с първия мандат. Това е повода Борисов да търси излаз посредством концепцията за третия мандат и стопляне на връзките с Политическа партия.

Остава въпросът дали президентът Румен Радев ще се съгласи да рискува, като даде третия мандат на „ Български напредък “, партията с минимум депутати в Народното събрание, доверявайки се само на политически изказвания, че това е най-работещата формула, изясни политологът доцент Иво Инджов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР