Ако тренирате редовно, вероятно вече знаете, че силовите тренировки са

...
Ако тренирате редовно, вероятно вече знаете, че силовите тренировки са
Коментари Харесай

Колко време отнема изграждането на мускулна маса

Ако упражнявате постоянно, евентуално към този момент знаете, че силовите тренировки са значима част от рутината ви. Вдигането на тежести нормално е по-трудно от кардио тренировките.

Резултатите не всеки път идват бързо, макар издръжливостта, която изграждате с помощта на тях. Важно е да знаете, че построяването на мускулна маса може да ви отнеме даже повече от 2-3 месеца. И всичко зависи от самостоятелното положение на тялото ви, типа и честотата на тренировките.

Как в действителност порастват мускулите? Вдигането на тежести съставлява стрес за тях – поради това някои от влакната се раздират. За системата ни това е тип контузия, по тази причина тя реагира със укрепване на травмираните елементи от тялото ни.

Важни са и хормоните – те управляват значими процеси, да вземем за пример образуване на нови капиляри, корекция на нанесените вреди и увеличение на мускулната маса. Пример за това е хормонът на растежа.

За забележими резултати не е нужно да прекарвате през целия ден във фитнеса. Достатъчни са 20 до 30 минутни силови тренировки 2-3 пъти в седмицата. Как обаче да разберем имаме ли резултати?

На първо място, можем да следим тялото си – още на първия месец би трябвало да видим дребни резултати, като да вземем за пример по-изразени мускули в някои елементи на тялото ни или пък изцяло стягане. Други виждат първите резултати поради увеличената устойчивост.

 Храни за мускули

Важно е да знаете, че мъжете и дамите построяват мускули по друг метод. Причината е в хормоналните разлики сред двата пола. В тялото на мощната част от човечеството има повече тестостерон, с помощта на който те естествено са надарени с повече физическа мощ и по-бързо струпване на мускулна маса.

Диетата също играе значима роля за трупане на мускулна маса. Ако желаеме бързи резултати, би трябвало да наблегнем на диета с белтъчини, тъй като те са съществена храна за мускулите ни. Осигурете си и задоволително време за отмора – по този метод давате време на тялото си да се възвърне.

Правилото съгласно фитнес инструкторите е, че не трябва да упражнявате една и съща мускулна група два дни поред. По този метод може да си нанесете контузии, които нормално се нуждаят от дълго възобновяване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР