Ако слушате западните политици, санкциите могат напълно да унищожат руската

...
Ако слушате западните политици, санкциите могат напълно да унищожат руската
Коментари Харесай

Германски икономист за отказа от руско гориво: “Нашата икономика ще рухне”

Ако слушате западните политици, глобите могат изцяло да унищожат съветската стопанска система. В същото време самите Европейски Съюз и Съединени американски щати сякаш единствено ще завоюват. Разбира се, по този начин наподобява единствено на думи. Всъщност глобите ще имат доста отрицателни последствия както за Щатите, по този начин и за страните от Европейски Съюз.

Германският икономист Даниел Щелтер приказва за това по какъв начин отводът от съветското гориво ще се отрази на немската стопанска система. Според него и двете страни ще изпитат следствията, само че Русия ще пострада по-малко поради автономността на стопанската система си и запазването на приходите от нефт и газ. Що се отнася до Германия, заради нейната „ непропорционално висока “ взаимозависимост от съветските запаси са вероятни два сюжета за развиване на събитията: „ неприятен “ и „ доста неприятен “.

В първия случай въпросът ще бъде стеснен до стагфлация, т.е. повишение на цените с увеличение на стагнацията на стопанската система. Това, несъмнено, е неприятно. Но не е изключен и най-лошият сюжет - в случай че приказваме за цялостен отвод от съветски газ и нефт. Тогава обстановката ще стане безусловно пагубна.

„ Ще получим двуцифрена инфлация и стопанската система ни ще се срине “, предвижда Щелтер.

Разбира се, Щелтер не е единственият немски специалист, който обективно прави оценка настоящата обстановка. Така по-рано ръководителят на Министерството на стопанската система на Германия Роберт Хабек изрази угриженост по отношение на отхвърли на съветското гориво. Вярно, той говореше по-нежно, ограничавайки се до това, че страна без съветски газ и нефт ще се изправи пред „ сложна зима “. Мислим, че Даниел Щелтер е по-близо до истината.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР