Ако постигнем такава динамика на брутния продукт (БВП), която да

...
Ако постигнем такава динамика на брутния продукт (БВП), която да
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: Няма да е страшно, ако постигнем такава динамика на БВП, която да надхвърля инфлацията

" Ако реализираме такава динамичност на брутния артикул (БВП), която да надвишава инфлацията и надлежно приходите да бъдат обезщетени, няма да е ужасно ". Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " икономистът проф. Боян Дуранкев :

" В подобен случай ще изгорят единствено парите, които са в банките, в някои други финансови фондове и по този начин нататък, само че " Евростат “ изкара данни, че ние нямаме подобен висок стопански напредък, дори изказванието, че сме с най-голям промишлен напредък се оказа партенка, защото данните показаха, че Ирландия и Дания имат по-висок промишлен напредък от нас през предходните месеци ".

" Ако фактически, би трябвало по някакъв метод да бъдат обезщетени приходите, казусът ще бъде решен евентуално с генерирането на нови задължения, бюджетни дефицити ", сподели още икономистът:

" Хубаво е въпреки всичко, че сега няма постоянно държавно управление , защото щеше да посегне още повече към задълженията, към това, което може да се раздава наляво, надясно, помощи, добавки за бизнеса, за жителите, да понижават данъчни ставки, както направиха с ДДС-то, което се оказа, че също е един фактор, който не усъвършенства цените, а усили облагите на обособените компании . Всеки знае евентуално, че към този момент имаме над 4 милиарда недостиг при изплащането на пенсиите . Това също ще влезе в върховете на " Гинес “, само че е явно, че четворната коалиция не посегна най-много на смяната на фискалната политика, която трябваше да се направи, преливайки от свръх облагите към приходите на свръх обедняващите, които са сега ".

Цялото изявление с проф. Боян Дуранкев можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Недит Георгиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР