Ако има страна, към която дигиталните номади се насочват масово

...
Ако има страна, към която дигиталните номади се насочват масово
Коментари Харесай

Пукет е новото тропическо бижу за дигитални номади

Ако има страна, към която цифровите номади се насочват всеобщо тази година, това е Тайланд.

Тропическото украшение в Югоизточна Азия е известно с екзотичните си плажове, спокоен метод на живот и неповторими обичаи.

Местните хора са отзивчиви, времето е топло през цялата година, а културното благосъстояние е единствено още един плюс.

Но това са общоизвестни обстоятелства, които всички знаят.

Има обаче един остров, който има освен това, с цел да подсигурява, че номадите ще се усещат добре пристигнали, и който, за разлика от други азиатски горещи точки, не прибавя визови спънки – в противен случай.

През 2024 година Пукет ще се стреми да се трансформира в най-предпочитаната дестинация за " работна почивка ", оспорвайки десетилетната надмощие на Бали, пишe Travel Off Path.

Не просто остров

През годините Пукет може и да се е сдобил известност на столица на празненствата в Тайланд и място за бягство през уикенда поради бурния нощен живот и оживената обществена сцена, само че той може да предложи доста повече на дълготрайните гости.

Като начало, това е освен остров (най-големият в Тайланд), само че и провинция, включваща главната суша и 32 по-малки острова. Там има всичко – от свръхразвити туристически зони до диви местности с девствена природа.

Ако сте разговорлив вид, който обича да е измежду съидейници, да се намира на малко разстояние от магазини и комфортни за работа кафенета, и да има доста благоприятни условия за развлечение след залез слънце, град Пукет е мястото, където би трябвало да се установите.

Мултикултурната столица на провинцията, в която живеят доста китайско малцинство и възходяща общественост от западни емигранти, е известна най-много с изобилието от места за работа в екип и живописния си остарял град със здания, въодушевени от португалския жанр.

Искате ли да избегнете тълпите туристи?

Тогава изберете Ката, умерено плажно градче, оградено от буйна растителност, или може би Кох Яо Яй, по-малко прочут остров на 20 минути с лодка от Пукет, на който има стеснен брой хотели и къщи за посетители.

Разбира се, величествената природа на Пукет е магнит за избягалите от огромния град: без значение дали става въпрос за белите пясъчни плажове в Phi Phi, или туристическите пътеки, водещи надълбоко в сърцето на джунглата Khao Phra Teaw, номадите имат доста атракции за свободното време.

Топ дестинация в листата

Според предходни гости, работили отдалечено от острова, той е удобен за бюджета - нужни са приблизително 1 874 $ на месец, което е по-скъпо от други дестинации в Тайланд, като Чианг Май, само че е по-евтино от междинните цени на Запад.

Гостите на Пукет се радват на бърз интернет, по-точно 59 Mbps, макар че може да варира според от това къде в провинцията са отседнали. Услугата е по-стабилна и надеждна в по-големите обитаеми места като град Пукет, Чалонг или Патонг.

Пукет е и отлична празненство локация с многочислените си питейни заведения и разнородни атракции за възрастни, да не приказваме за равнището на сигурност, оценено от номадите като " положително ": принуждение и закононарушения на процедура няма, а с изключение на инцидентните джебчийски обири, чужденците не се тормозят за сигурността си.

Температурата е още един бонус: като се изключи сезона на мусоните, който води до значителни превалявания сред юли и октомври, има възможност да бъдете посрещнати с дълги часове слънчево греене всеки ден на " workcation " в Пукет.

Искат ви за по-дълго

Властите на Пукет ви желаят за по-дълго, по тази причина оповестиха онлайн стратегия за удължение на визите, ориентирана към гости, които считат да останат за повече от 30 дни.

В Тайланд съществува виза за цифрови номади (DNV), за която те могат да аплайват, когато решат да обитават в страната в дълготраен проект, само че по-голямата част от тях са хора, които е малко евентуално да останат на едно място за повече от три месеца.

Дори и тогава, 30 дни надали са задоволителни за опознаване на всичко, изключително за райските островчета и девствени архипелази в намерено море.

И въпреки всичко, тъй като издаването на DNV може да е комплициран развой за претендентите, новата платформа E-Extension разрешава те да подават документите си и да насрочват срещи онлайн, с цел да се явяват пред управляващите едвам когато пристигна време да получат щемпел за удължение на визата. Това нормално им дава право на още 30 дни престой в Тайланд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР