Ако често провеждате телефонни разговори когато пътувате на дълги разстояния

...
Ако често провеждате телефонни разговори когато пътувате на дълги разстояния
Коментари Харесай

13 лоши финансови навици, от които трябва да се откажете до 30 години

Ако постоянно организирате телефонни диалози когато пътувате на дълги дистанции то най-вероятно това се е трансформирало в много важен разход за вас, защото не постоянно е допустимо да говорите в мрежата на вашият оператор. Обърнете внимание на приложенията в интернет за безлатни разговоеи.

Нещо повече, това не би трябвало да е Skype: има доста други приложения, съвременни и комфортни за осъществяване на видео диалози.  Най-популярната опция е, може би е Viber, WhatsApp

2. Невнимание към цените

Клетъчният и мобилният интернет от време на време са в действителност скъпи. А невниманието към цените може да коства много скупо. Следете тарифните проекти, към които са свързани вашите мобилни устройства. В краен случаи можете да промените оператора. В същото време има късмет остарелият оператор да ви предложи по-изгодни условия за заплащане незабавно щом разбере, че ще го напуснете.

3. Купувате неща, с цел да сме щастливи

Пазаруването, с цел да се разжвселим, е в действителност неприятен финансов табиет. Колко постоянно угаждате на себе си с непланирани покупки? Според изследванията на Slickdeals американските консуматори вършат най-малко 3 непланирани покупки седмично и това съществено се отразява на техния бюджет.

Финансовите специалисти обясниха за какво е нездравословно да развеселите извършването на покупки. Първо, рискувате да купите доста ненужни неща.. Второ, недомисленото предпочитание за извършване на покупки може да демонстрира, че се пробвате да решите вътрешните си психически проблеми посредством извършване на покупки.

4. Отнасяйте се с кредитната си карта, по този начин като че ли парите са ваши

Кредитната карта не е източник на приходи, само че доста хора не помнят това. Ако се отнасяте към кредитната си карта като към персоналните си пари, може би няма да имате потребност от нея. Често сумата която имате в кредитна карта основава илюзията, че имате спомагателни пари, които можете да харчите. Задълженията по картата би трябвало да се изплащат всеки месец, с цел да не се изправят лихвени заплащания за потребление на акаунта.

5. Непланирани ваканции

Непланираната почивка може да ви удари мощно по джоба, защото цената на билетите и хотелските стаи през сезона е доста по-висока заради огромното търсене. Но освен времето въздейства върху цената, само че и полета, а също по този начин и дните от седмицата.

6. Платени абонаменти

Платените абонаменти за музика и филми са скъпи. И постоянно притежателят на устройството даже не осъзнава, че е абониран тази услуга – те се свързват автоматизирано. Ако забележите, че същата сума постоянно се дебитира от вашата карта, това е мотив да я ревизирате за абонаменти.

Но какво ще стане, в случай че желаете да гледате филми и да слушате музика? Направете избор в интерес на законните онлайн кина и музикални приложения- тези услуги са безусловно безвъзмездни и печелят пари, като демонстрират реклами на феновете.

7. Не правете групови покупки

Все още мислите, че единствено група млади дами и група старици вършат покупки за бъдещето и не се смущават да купуват хранителни артикули и артикули за бита в огромни количества? Не правете това. Няма смисъл да закупувате огромен брой артикули с отстъпка, изключително в случай че тези артикули не са нетрайни и могат да се съхраняват дълго време.

8. Не това че сте лоялни клиенти

Много компании дават на постоянни клиенти отстъпки и бонуси. И е доста забавно за какво хората не употребяват тези отсъпки за лоялни клиенти,. Например, самолетните компании ви разрешават да печелите билети за пътуванияако употребявате тези приложения.За да не се объркате в десетки бонус карти, можете да инсталирате приложението за вашия смарт телефон или таблет, което ще ви разреши да ги държите на едно място.

9. Не сте се научили да пазарувате

В страните от Изтока има огромна традиция за тези, които обичат да пазарят – продавачите и купувачите просто обичат да се пазарят. Това е същинско изкуство и ужасно умеене за хора, които не са срещу да икономисват. Можете да се пазарите освен на пазара – само че и при покупка на недвижими парцели, мебели и уреди постоянно има късмет да получите отстъпка, в случай че можете да преговаряте с продавача.

10. Не се консултирайте преди огромни покупки

Когато ви следва да извършите огромна покупка е добре да се консултирате с някого. Защо тъй като по този начин можете да избегнете неверни решения които в случай че не се допитате до някого може да ги извършите.

11. Купувате облекла и обувки, които няма със какво да инвестирате

Ярките обувки, които сте обували единствено няколко пъти, или фешън чанта, която събира прахуляк в килера, рано или късно ще ви съсипе бюджета. Особено в случай че купувате облекла, които не се вписват в дрешника ви. Струва си трезво да прецените финансовите си благоприятни условия и да съставите дрешника си, тъй че постоянно да има опция да съставите разнообразни комплекти облекла.

12. Всяка заран купувате кафе в чаши

Британските учени пресмятат, че междинният офис служащ харчи годишно за кафе (около 350 долара). Разбира се, цената на чаша кафе в света може да варира доста според от района, само че едно е несъмнено: доста пари се харчат за кафе. Много по-разумно е да си купите термо чаша, да пиете вкусно домашно кафе по пътя за работа и да спестите пари.

13. До края на месеца се останете без пари

Ако към момента има време до идната ви заплата само че веще нямате парии това към този момент е неприятна вест: вие харчите пари погрешно. При вярното систематизиране на разноските такива дни просто няма да съществуват. Струва си да преразгледате бюджета и да изключите продуктите, които ви влачат в бездната.

Скъпи другари, разкажете ни за вашите бюджетни спестявания в мненията.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР