Агенция Пътна инфраструктура ще започне ремонта на 52-километров участък от

...
Агенция Пътна инфраструктура ще започне ремонта на 52-километров участък от
Коментари Харесай

Най-после! Наливат милиони в АМ Тракия между Чирпан и Стара Загора, ето кога започват!

 Агенция " Пътна инфраструктура " ще стартира ремонта на 52-километров сектор от автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора в платното в посока Бургас след 15 септември 2020 година, с цел да не се затруднява интензивният авто трафик през летния сезон. Това сподели в отговор на депутатски въпрос министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Ремонтните действия ще бъдат изпълнени без да се стопира придвижването.

Изготвен е софтуерен план, който е координиран с Института по пътища и мостове. Изработва се и документите, обвързвана с подготовката на задание за възлагане на нужните ремонтно-възстановителни действия. По експертна оценка индикативната стойност на ремонта на разширения сектор от 52 км ще бъде към 89 млн. лева, като 70 млн. лева са за пътната част. 15 млн. лева ще са за замяна на ограничаващите системи в сектора на междинна разграничителна линия и прием и 4 млн. за монтиране на пътни знаци в двете платна и полагане на хоризонтална маркировка. Средствата са обезпечени, осведоми районният министър.

По време на ремонтно-възстановителните действия ще бъде въведена нова организация на придвижването, с цел да бъдат спазени всички нормативни условия.

Със завършването на ремонта на дясното платно на сектора сред Чирпан и Стара Загора ще се реализира мечтаният комфорт и сигурност на придвижването. След което са планувани ремонтни действия на ляво платно, само че това ще стане поредно, с цел да се резервира пропускателна дарба на автомагистралата, изясни министър Аврамова.

Тя напомни, че на 1 юли сутринта беше пуснато придвижването по ремонтираните 5 виадукта на Автомагистрала " Тракия " при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км. Той стартира на 13 март и изпълнителите работиха извънредно мобилизирано, с цел да завършат работата си преди началото на летните месеци, тъй че всички пътуващи да могат да се движат умерено по обновените мостови уреди.

Агенция " Пътна инфраструктура " работи и по сформиране на задание за разработване на абстрактен и механически план за удвояване на габарита на обходния път на гр. Враца, с цел да поеме автомобилния поток след разширението на пътя Видин-Ботевград. Ще бъде построено второ платно с две ленти за придвижване и ще се реконструира съществуващия двулентов път. По този метод обектът ще се интегрира в общия план, тъй че всички сектори от Видин до Ботевград да дават отговор на актуалните условия за скоростен път. Министър Аврамова още веднъж съобщи, че пътят Видин – Ботевград, част от който е обходният път на град Враца, е предпочитан инфраструктурен план с национално и трансевропейско значение, защото ще обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите " Хемус ", " Тракия " и " Струма ", както и с страните по протежението на европейския кулоар " Ориент/Източно Средиземноморие ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР