Администрацията по храните и лекарствата в САЩ в четвъртък издаде

...
Администрацията по храните и лекарствата в САЩ в четвъртък издаде
Коментари Харесай

САЩ разрешиха дихателни тестове за Ковид-19

Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати в четвъртък издаде позволение за приложимост на първото устройство, което може да открие Ковид-19 в проби от дишане, съобщи АП.

Алкотестерът " InspectIR COVID-19 " е с размерите на ръчен багаж, заяви FDA и може да се употребява в лекарски кабинети. Тестът, който може да даде резултати за по-малко от три минути, би трябвало да се прави под наблюдението доктор.

Д-р Джеф Шурен, шеф на Центъра за устройства и радиологично здраве на FDA, назова устройството „ още един образец за бързата иновация, която се случва с диагностичните проби за COVID-19 “.

FDA съобщи, че устройството е 91,2% тъкмо при идентифициране на позитивни проби от теста и 99,3% тъкмо при идентифициране на негативни проби от теста.

„ InspectIR " чака да може да създава почти 100 устройства на седмица, всеки от които може да се употребява за оценка на почти 160 проби дневно “, споделиха от организацията. „ При това равнище на произвеждане се чака потенциалът за тестване благодарение на алкотестера " InspectIR COVID-19 " да се усили с почти 64 000 проби на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР