Абсурдните кадрови решения в Министерството на правосъдието на Крум Зарков

...
Абсурдните кадрови решения в Министерството на правосъдието на Крум Зарков
Коментари Харесай

Narod.bg пита Крум Зарков: Защо подсъдимият Иво Синдиката е назначен за инспектор в сектор „Охрана и сигурност“?

Абсурдните кадрови решения в Министерството на правораздаването на Крум Зарков стигнаха ново дъно – подсъдимият за източването на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) Ивайло Григоров порасна в йерархията, сигнализира източник на Narod.bg от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.
 Красимир Бозев от пандиза в Казичене (вляво) и Иво Синдиката се гаврят с Бойко
Проверката на уеб страницата на министерството на Крум Зарков, който макар безобразията се готви да нападна поста на основния прокурор, сподели, че дългогодишният началник на ССЗБ Ивайло Григоров, прочут и като Иво Синдиката, е назначен още веднъж за контрольор в бранш „ Охрана и сигурност в пандизите и арестите “.

Това е следващото проваляне в системата на пандизите, виновността за което е на екипа на Крум Зарков.

Компрометираният Иво Синдиката усвои от синдикалната каса сума в размер на 20 000 лева, за което има формирано дело и прокурорска инспекция в прокуратурата и Районния съд в Пазарджик.

На каква цена е назначен „ незаменимият “ Иво Синдиката, остава мистерия, на която може да отговори единствено Крум Зарков.

Реклама

Редно е министърът на правораздаването, под чиято шапка е ГДНП, да каже какъв брой коства това незаконосъобразно предопределение, кой е платил и чий ползи ще обслужва компрометираното ченге. Защото рано или късно ще стане ясно.

До парадокса разследваният Иво Синдиката да прави още веднъж кариера се стига след разгласен конкурс за контрольор VII-I степен в бранш „ Охрана и сигурност в местата за отнемане от независимост “ при Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, като обявата е за една вакантна служба.

Конкурсната комисия, назначена със заповед № ЧР-05-226/08.11.2022 година на зам.-министъра на правораздаването, въз основа на показаните от претендентите резултати на стадий „ Заключително изявление “ и на съображение Глава Б, т. 9, писмен знак „ д “ от Правилата за назначение на държавна работа в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “ към министъра на правораздаването, одобрени със заповед № ЛС-04-378/27.07.2021 година на министъра на правораздаването Крум Зарков, взема решение, че Ивайло Григоров е по-достоен от директния му съперник Симеон Ташков и го назначава на позицията.

Ташков е оставен като авариен претендент.

Кои са подписали документа, вижте сами:

През пролетта на 2021-а пристигна новината, че Иво Синдиката е обект на инспекция след сигнал за непозволено разходвани финансови средства на затворническото съдружие – въпросните 20 хиляди лв.. Според формалната информация ръководителят Ивайло Григоров, който бе чиновник в Централния софийски затвор, е краткотрайно отхвърлен от поста. Оттогава Иво синдиката мина в конспиративност, с цел да изплува още веднъж даже по0нагоре в йерархията… Благодарение на Крум Зарков и екипа му.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР