„Бойко, на мека, пухена възглавничка сладък сън ще спиш!“ Това

...
„Бойко, на мека, пухена възглавничка сладък сън ще спиш!“ Това
Коментари Харесай

Бойко Рашков – кошмарът на Борисов

„Бойко, на мека, пухена възглавничка сладостен сън ще спиш!“ Това беше поискала на някогашния министър председател Бойко Борисов близката му другарка Кристалина Георгиева. Дали през днешния ден той спи сладко, сладко…!? Едва ли. Един фантом смущава съня на ексвеличието и не му разрешава да дреме умерено – кошмарът Бойко Рашков.

Неоспорим факт е, че мутрите в политиката не умеят да губят, тъй като са захласнати от манията си за великолепие и величие. Историята е цялостна с образци за доста паднали диктатори и неналичието на хепиенд за някой от тях. Е, несъмнено е, че Борисов не е прочел томове кримки, само че въпреки всичко е изгледал някой и различен гангстерски филм. И е наясно, че след рухването му от власт ще има възмездие…

По време на трите парламентарни избора през предходната година най-популярното и най-често споменаваното име беше това на вътрешния министър. Бойко Рашков съумя да изкара от кожата и Бойко Борисов, и Иван Гешев, и правилните им пажове от Движение за права и свободи. Без угризения, безпардонно, със забележителен дебелоглав и иронична усмивка той разкриваше една по една

далаверите с пазаруването на гласове 

с кражбите и схемите на някогашния министър председател и неговите сподвижници. До избирането на новото държавно управление падна огромно трептене и кръстене да не би Рашков още веднъж да бъде отпред на Министерство на вътрешните работи. Е, случи се… И Рашков размаха предупредително пръст, че разкритията за зулумите по високите етажи на властта ще продължат с цялостна мощ.

Няма по какъв начин да се отхвърли, че Министерство на вътрешните работи изигра основна роля към изборите и съумя да сведе съвсем до нула купения избор. В резултат на спецакции в огромните ромски квартали в София, Пловдив, Бургас и Сливен бяха конфискувани огромни суми и описи с имена. Такива бяха открити и в заложни къщи, компании за бързи заеми и селски бакалии. В Разград се оказа, че са подавани заявки за гласоподаване в преносими урни от лица, които не са с трайни увреждания. Мнозина от тях даже не са знаели, че са включени в сходни описи. Арестувани бяха синът и брачният партньор на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова, в чийто дом бяха открити 25 000 лева, евра и описи с имена. Разследващите подозират, че става дума за пазаруване на гласове. В изборния ден – 14 ноември, бе арестуван кметът на Сандански Атанас Стоянов по сигнал за изборна търговия. В автомобила му бяха открити описи с имена, както и над 2000 лева В Раковски Икономическата полиция привика за пояснения 34 чиновници на общинското дружество „Благоустрояване и превенция“, които бяха принудени да се подпишат, че няма да се ангажират с корпоративен избор.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи скочиха, че това били репресии. Дори някогашният началник на Народното събрание Цвета Караянчева звъняла на районния шеф на Министерство на вътрешните работи в Кърджали със опасността за уволняване. Логичният резултат от всичко това беше, че партии, които по традиция се радват на „популярност“ измежду ромските гласоподаватели, се оказаха с внезапно влошени резултати и даже отвън Народното събрание.

Вече вътрешен министър в постоянния кабинет Рашков

развъртя метлата и в МВР 

Кадровата чистка на бойкоборисовчетата стартира с освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Мотивите – неглижиране на полицейското принуждение против протестиращи жители през лятото на 2020 година По същата причина някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев бе намален. Атаката на Рашков се насочи и към ексвътрешни министри. Бяха показани фрагменти от СРС-та, на които е запечатана среща на Младен Маринов с престъпно проявени лица, доближени до Димитър Желязков-Очите и Николай и Красимир Маринови – Маргините. Там е бил и ММА боецът Станислав Недков-Стъки, изтъкнат бранител на ГЕРБ по митинги и контрапротести, както и притежателите на охранителна компания „Делта секюрити гард“ по това време Димитър Спасов и Марин Русев.

Министерство на вътрешните работи осветли и някои от далаверите на Бойковите приятели. Сред тях са схемите за поправки на язовири, за които са изхарчени купища пари от бюджета, само че към момента не се знае в чии джобове са попаднали. Далаверите при водоемите са съвсем същите като харчовете за автомагистралите.

Най-фрапиращият случай към този момент е

грандиозната скица за кражбата на милиони

от държавното дружество „Автомагистрали“. То е сключвало скандални контракти с компании, определени без конкурс, и е превеждало големи задатъци за прави, които няма да бъдат стартирани в околните години. В един миг парите са изчезнали. ГДБОП разкри, че те са пренасочени към особено основана за задачата мрежа от кухи компании. Те публично са благосъстоятелност на обществено слаби, необразовани и престъпно проявени. Около 60 млн. лева са изтеглени кеш по 1 млн. лева и изнасяни в чували и сакове. Схемата е прилагана при Лот 5 на Автомагистрала „Хемус“, за който са дадени предплатено над 90 млн. лева Нов удар на ГДБОП разкри детайлности от схемата. Арестуван и притеглен към наказателна отговорност за пране на пари бе 42-годишният Борислав Колев. Той проговори и призна, че е изтеглил 53 060 861 лева, а Рашков разгласи, че Колев е споделил с него, че парите са дадени на гербаджии.

Не сте не запомнили

тези чекмеджета със златни кюлчета

от спалнята на Бойко Борисов, които бяха снимани от някаква фамозна Мата Хари, нали?! Преди година прокуратурата се направи на заспала лисица и спря делото със „солидния“ мотив, че няма по какъв начин да открие коя е дамата. Темида комфортно не помни, че самият експремиер персонално призна обществено, че знае кой го е снимал. И, хоп!, внезапно Гешев „се сети“, че може да ревизира номерата на банкнотите и кюлчетата в Българска народна банка. И току-виж сме научили и коя е Мата Хари, и делото е мръднало от мъртвата си точка, откакто и министър председателят Кирил Петков настоя за разплитане на кримката в последните дни. Нещо, от което Бойко Борисов го втриса. Може би и случката с мистериозната къща в Барселона ще бъде разнищена…

Рашков реанимира и позабравен скандал отпреди две години за лица, заемащи висши обществени длъжности, които са укрили притежанието на банкови сметки и парцели зад граница. Изведнъж прокуратурата се разсъни и заприказва за лист с 10 политици и 27 магистрати, които попадат в тази рубрика. След това обвиняването побърза с информацията, че при инспекцията не са открити нарушавания. Според МВР-шефа обаче дългото закъснение е дало опция на лицата в листата да разчистят следите си за възможни нарушавания. Рашков настоя Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ да изясни дали описът е от 37 лица, тъй като той считал, че са над 70. Сред тях имало близки на прокурори, съпрузи или съпруги, членове на Висш съдебен съвет, които би трябвало да обяснят да вземем за пример

за какво не са заявили парцели в Гърция 

Въпреки огромния публичен интерес имената на хората във въпросния лист и до през днешния ден не са известни. Рашков допусна, че в него има лица, които би трябвало да бъдат прикрити и които са свързани с други такива лица, щом прокуратурата мълчи.

А помните ли оня запис сред Борисов и градския прокурор на София Николай Кокинов, който нашумя с репликата „Не се подсмихвай, ти си го избра“, визираща избора на Сотир Цацаров за основен прокурор? Скандалът закупи нова, „канибалска“ форма. Борисов беше извикан на разпит в полицията, с цел да дава отговор дали е отправял смъртни закани към очевидец по дело против Мирослав Найденов, който бе министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ, обвинен в корупция. Рашков твърди, че Борисов е заплашвал предприемач, че „семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо“. По случая беше извикан на разпит и Кокинов. Прокуратурата обаче саботира делото, без значение, че по него има нови обстоятелства, които не са взети поради, когато делото е пратено в архива.

Разкритията доведоха до плач и „кършене на пръсти“ от Иван Гешев, че се води война против прокуратурата. В специфична декларация от там предизвестиха, че ще бъдат подхванати нужните законови дейности за отбрана на магистратите и че за протичащото се ще бъдат осведомени ръководителят на Народно събрание, президентът, министър председателят, Европейската комисия и непознатите посолства.

Поведението на Гешев в последните дни демонстрира, че страхът му от отмъщение е голям. Под юргана трепери и Бойко Борисов, тъй като ледът, покрил далаверите му, стартира да се топи от надъхания „топъл дъх“ на Бойко Рашков.

Сигурно е, че МВР-шефът ще продължи да повдига завесата на задкулисието и да разкрива дълго кътаните секрети на някогашните ръководещи. Дано това да не свърши единствено със сеир за публиката…

създател:

duma.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР