Както вече стана ясно, премиерът Кирил Петков вбеси с появата

...
Както вече стана ясно, премиерът Кирил Петков вбеси с появата
Коментари Харесай

Премиерът Киро: С Румен Радев работим заедно почти всеки ден. Довечера ще ни видите на тържествата в София“

Както към този момент стана ясно, министър председателят Кирил Петков вбеси с появяването си на мястото русофили и деятели на партия „Възраждане“, които го освиркаха.

Малко след 12 часа, когато министър председателят хвана микрофона и пожела да изнесе тирада, настана още по-голяма блъсканица.

Към Петков даже полетяха снежни топки, а една от тях го уцели.

„Днешният празник е за единение. Не можем да се разделяме на разнообразни групи българи. И съветските воини, и украинските са се били, с цел да може да имаме независимост, самостоятелност и единство.

Всички българи би трябвало да схванат, че през днешния ден не е време за политически лозунги. Време е да кажем „ България над всичко! ”. Време е да се обърнем към българските идеали. Патриотизмът е когато кажем „ България над всичко! ”, сподели Петков на връх Шипка.

Гардовете на премиера oт НСО се пробваха да го предпазят от недоволните, само че без необикновен триумф. Минути наред продължиха мощните викания „Предатели! Оставка!“, по адрес на Петков и другите представители на Политическа партия.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев от самото начало беше компактно до премиера.

Междувременно знамето на Европейския съюз на Шипка беше отстранено, като се вееше това на Русия.

Малко по-късно Петков приказва пред публицистите.

„Хора, не би трябвало да се вкарва ненавист в този ден, в който хората са си дали живота за свободата на България“, сподели министър председателят.

Попитан по отношение на информациите, че ще пращаме изтребители да оказват помощ на Украйна, Петков отсече: „Ние нямаме 17 летящи изтребителя. Нямаме изтребители, които да пазят нашето въздушно пространство, камо ли да пращаме в Украйна“.

„Каквото можем като филантропична помощ – ще го дадем на Украйна. Всички желаят да помагат“, сподели той.

„Българите не би трябвало да имат вяра на лъжите. Политиката на България не може да се преценява с десетки хора, които са с настройки на ненавист. НСО ми даваха препоръки, че не е рационално да се качвам на Шипка през днешния ден, само че не – рационално е поради същинското ми сърце и душа“, изясни Петков.

„Не би трябвало да разделяме нашите войски. Българският батальон е НАТО-вски батальон. Фалшива вест е това, че имаме 17 изтребителя“, продължи той.

„Нашата коалиция приказва с един глас, имаме разбиране“, акцентира Петков.

Попитан за възможен политически план на уволнения от него боен министър Стефан Янев, Петков сподели: „Живеем в народна власт, всеки може да направи партия“.

„С Румен Радев работим дружно съвсем всеки ден. Довечера ще сме един до друг, ще ни видите на тържествата в София“, сподели още Кирил Петков.

blitz.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР