С официални чествания и тържества в цялата страна българите ще

...
С официални чествания и тържества в цялата страна българите ще
Коментари Харесай

Честваме Националния празник Трети март

С публични празнувания и тържества в цялата страна българите ще отбележат Националния празник – 3 март, честваме 144 години от Освобождението на България от османско господство. Основните празненства ще бъдат в столицата, а празнувания ще има във всички градове в страната.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземат участие в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния боец в София, където ще отдадат респект пред паметта на починалите за свободата на България.

Министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в церемонията по издигане на Националното знаме.

На събитието ще участват и представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили. В ритуала ще вземат участие представителни формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. В строя са включени знамената-светини – Самарско знаме, Щандарт на 1-и конен полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк, Знаме на 13-и пехотен Рилски полк, Знаме на 25-и пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-и пехотен Търновски полк.

По време на осъществяването на химна на Република България ще бъде изпълнен артилерийски салют от 20 залпа от поделение на военно формирование 22 980.

От 18.30 часа на площад „ Народно заседание “ ще се организира тържествената заря-проверка във връзка Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. В 18.40 часа президентът ще произнесе слово. В церемонията ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова. Председателят на Народното събрание и депутати също ще участват на тържествената заря-проверка в София. В тържествената заря-проверка ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената инспекция (заря) ще бъде бригаден военачалник Тодор Тодоров – пълководец на Командване за логистична поддръжка.

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник – Трети март и отбелязването на 144 години от Освобождението на България.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев и народни представители ще вземат участие в тържественото честване на връх Шипка на националния празник – 3 март, и отбелязването на 144 години от Освобождението на България.

БНР
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР