Пакистанският премиер Имран Хан разкритикува базираните в Исламабад западни пратеници,

...
Пакистанският премиер Имран Хан разкритикува базираните в Исламабад западни пратеници,
Коментари Харесай

Пакистанският премиер към Запада за антируските санкции: Ваши роби ли сме?!

Пакистанският министър председател Имран Хан разкритикува основаните в Исламабад западни пратеници, които предходната седмица се пробваха да притиснат Пакистан да осъди дейностите на Русия в Украйна, като ги попита дали считат, че Пакистан е техен „ плебей “.

Ръководителите на 22 дипломатически задачи, в това число тези на държави-членки на Европейския съюз, разгласиха взаимно писмо на 1 март, в което приканват Пакистан да поддържа резолюция в Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща експанзията на Русия против Украйна.

Ходът да се пусне обществено писмото беше необичаен.

„ Какво мислите за нас? Ваши плебеи ли сме… че каквото кажете да го създадем? “ сподели Хан, до момента в който се обръщаше към политически протест.

В този случай Пакистан, обичаен съдружник на Запада, се въздържа от гласоподаване, откакто Общото заседание на Организация на обединените нации укори Русия за нахлуването в Украйна.

„ Искам да попитам посланиците на Европейския съюз: Вие написахте ли такова писмо до Индия? “ попита Имран Хан, като означи, че основният противник на Пакистан също се е въздържал да гласоподава против Русия.

Хан сподели също, че европейските страни не са порицали Индия за дейностите й в Кашмир, планински район, за който Пакистан и Индия са водили две войни.

Той сподели, че Пакистан е потърпевш, тъй като е подкрепил западния алианс на НАТО в Афганистан и вместо признателност е изправен пред рецензия.

Хан и неговото държавно управление се озоваха в светлината на прожекторите, откакто той продължи с посещаване в Москва в края на февруари, до момента в който страховете от инвазия нарастваха, и се срещна с Владимир Путин няколко часа откакто съветският президент подреди войските си да влязат в Украйна.

Ние сме другари с Русия, а също по този начин сме другари с Америка; ние сме другари с Китай и с Европа; ние не сме в никакъв лагер “, добави Хан, казвайки, че Пакистан ще остане „ безпристрастен “ и ще работи с тези, които се пробват да сложат завършек на война в Украйна.

В петък представител на пакистанското външно министерство сподели, че „не е нормална дипломатическа практика“ посланиците да насочат обществено апел като писмото си, „и ние дадохме да се разбере ясно“.

Превод: СМ

pogled.info
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР