Едни от най-важните ценности за българина са семейството, мирът и

...
Едни от най-важните ценности за българина са семейството, мирът и
Коментари Харесай

Нешка Робева: Всяка война разделя

Едни от най-важните полезности за българина са фамилията, мирът и сигурността. Но в последните години популацията ни е тежко разграничено.

„Времената са такива – първо, две години нагнетяване на боязън и смут от тази пандемия. Хората не са в естественото си положение, толкоз меланхолия, напрежение. И незабавно идва тази война. Всяка война разделя, тъй като има една страна и друга страна. Освен че ние сме нация, която не може да се сплоти, към този момент и това струпване докара до едно разделяне, което не мога да схвана, изключително на 3 март. Кое може да ни раздели на 3 март?“, сподели легендата в художествената ни гимнастика Нешка Робева в студиото на „България сутрин“.

Тя акцентира, че на Балканите сме последните, които сме се освободили.

„Ние сме тези, които предадохме Левски. И тези, които в този момент назоваваме Ботев терорист. Ние сме тези, които се самоотричаме. Днес честват свободните хора, само че всички останали би трябвало да честваме тази дата и да склоним глава, и да замълчим, тъй като това са жертви. Една огромна част от починалите и от съветска, и от турска, и от българска, и румънска страна са хора, които са били мобилизирани. И са отишли там да се бият, те изгубват живота си, фамилиите им остават сами, децата им остават сираци. Поне пред тези хора би трябвало да склоним глава“, добави Робева в ефира на .

По думите ѝ полезностите на българина през всичките тези години се възпитават.

„Държавата е тази, която възпитава народа си. Когато ние приказваме за фашизъм, дребна част от младите знаят какво е. Ние нямаме памет. Попитах едно дете какво знае за Втората международна война. За разлика от един претендент за НАТФИЗ, който сподели, че е чувал за нея, то ми отговори, че е към 19 век. Моят татко беше доста тежко болен дълги години, само че когато към този момент можеше да върви, въпреки и мъчно, взе брат ми и мен и сподели: „Сега ще ви заведа в моя роден край – там, където са се били българи за свободата“, описа Робева.

Тя ясно съобщи, че не поддържа войната в Украйна, изключително избиването на два приятелски народа.

„Имаме една ужасна агитация, само че ние не знаем това, което се е правило там, какво е провокирало тези дейности. Трябваше по дипломатически път да се решат нещата. През 15-а година френски кинорежисьор прави филм „Неонацизъм“, той демонстрира всички събития и изгарянето на живи хора, убийствата. Искам този филм да бъде пуснат, с цел да се види, че всичко това има някакви корени. Никога няма да поддържа войната, само че аз желая истината.

И едните лъжат, и другите лъжат, само че аз съм човек с натъртено око и доста ясно мога да отдиференцирам, когато ясно ми демонстрират някой насълзен дали е истина, или е поставка“, сподели още Нешка Робева.

dnes.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР