Русия може да отговори на всяка конфискация от страна на

...
Русия може да отговори на всяка конфискация от страна на
Коментари Харесай

Русия готова да отговори със същото, ако Запада конфискува замразените й активи

Русия може да отговори на всяка конфискация от страна на Съединени американски щати на нейните замразени валутни запаси, като конфискува активите, в това число имущество и пари, на американски жители и вложители в Русия. Това съобщи заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от Ройтерс.

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект, който разрешава на администрацията на Байдън да конфискува съветски активи, държани в американски банки, и да ги трансферира в Украйна. Според Кремъл сходен акт е противозаконен и ще предизвика ответна реакция.

Г-7 също умува какво може да направи съсзамразените съветски активи.

Медведев акцентира, че Русия няма да може да отвърне със същия мащаб против възможното изземване на нейните запаси от страна на Съединени американски щати. Причината е ясна - ние не разполагаме със доста количество американска държавна благосъстоятелност, в това число пари. Следователно отговорът може да бъде единствено несъразмерен, означи той.

Става дума за забрана, да вземем за пример със правосъдно решение, върху имущество на частни лица, намиращо се в юрисдикцията на Русия (пари, недвижимо и движимо имущество в натура, права на собственост). Това е комплицирана история, защото тези лица нормално са работили като вложители в съветската стопанска система, уточни Медведе.

По думите му законът в Русия би трябвало да бъде изменен, с цел да разреши сходни конфискации на активи в интерес на съветската страна.

Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина съобщи по-рано тази седмциа, че Москва ще пази законните си ползи при положение, че нейните активи бъдат иззети, само че не разкри тактиката и тактиката.
 Русия предизвести Европа против изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас
Русия предизвести Европа против изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас

Москва към този момент е изготвила законодателство за отмъщение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР