ВАШИНГТОН (АП) — Повече от 40% от американците сега определят

...
ВАШИНГТОН (АП) — Повече от 40% от американците сега определят
Коментари Харесай

Над 40% от американците виждат Китай като враг, показва доклад на Pew. Това е петгодишен връх

ВАШИНГТОН (АП) — Повече от 40% от американците в този момент дефинират Китай като зложелател, по отношение на една четвърт преди две години и достигайки най-високото равнище от пет години, съгласно годишно Проучване на Pew Research Center, оповестено в сряда.

Половината американци считат Китай за съперник, а единствено 6% считат страната за сътрудник, съгласно отчета. Констатациите идват, до момента в който администрацията на Байдън се стреми да стабилизира връзките сред Съединени американски щати и Китай, с цел да избегне неверни калкулации, които биха могли да доведат до конфликти, като в същото време се пробва да противодейства на втората по величина стопанска система в света по въпроси от войната на Русия в Украйна до Тайван и правата на индивида.

Държавният секретар Антъни Блинкен и министърът на финансите Джанет Йелън неотдавна посетиха Китай в последния опит на администрацията да ръководи „ отговорно “ конкуренцията с Пекин. Въпреки тези оферти, президентът Джо Байдън се състезава с някогашния президент Доналд Тръмп, хипотетичният претендент на р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР