В последните няколко месеца резултатите на Тейлър Фриц не изглеждаха

...
В последните няколко месеца резултатите на Тейлър Фриц не изглеждаха
Коментари Харесай

Обратно сред най-добрите: Вдъхновен Фриц спря изненадата на турнира в Мадрид

В последните няколко месеца резултатите на Тейлър Фриц не изглеждаха обнадеждаващи. Американецът отпадаше най-вече в ранните шампионати на конкуренциите от най-висока категория, заради което той напусна топ 10 и сега се намира под номер 13 в ранглистата. Мадрид обаче се трансформира в място за ентусиазъм на множеството тенисисти, които не се намират в оптимална форма и наподобява някогашният номер 5 е един от тях. Той взе своя реванш за случилото се в миналогодишния Ролан Гарос с победа над Франсиско Серундоло с 6:1 3:6 6:3 и си обезпечи място на полуфиналите, където ще срещне Андрей Рубльов.

Фриц наложи своята силова игра по време на първия сет, което му разреши да господства над аржентинеца. От своя страна светотният номер 22 бе бледа сянка на себе си от дуела с Александър Зверев и грешките му бяха налице. Така първата ракета на Съединени американски щати съумя с лекост и резултат 6:1 да поведе в първия сет.

Втората част ни предложи много по-различно развиване на срещата. Американецът изненадващо играеше по-пасивно, в резултат на грешките, които започваше да позволява. За сметка на това Серундоло преоткри нормалното си движение на игра, което му разреши освен да бъде конкурентен на любимеца, само че и да осъществя пробив при 4:3, след което да резервира преднината си и да завоюва втория сет с 6:3.

Добрата игра на южноамериканеца стига единствено за втората част, защото в третата той още веднъж започваше да позволява редица грешки. За разлика от него, Фриц играеше с една концепция по-солидно и непрекъснато, което му разреши да бъде водещата фигура на решаващия сет. Американецът изглеждаше по-оптималният тенисист, като това си пролича в деветия гейм, когато усили преднината си на пробив, която резервира и в деветия гейм и по този начин с 6:3 Фриц откри място на полуфиналната фаза на Мастърс шампионат за първи път от 2022-ра насам!

Win no. 250 for Taylor
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР