Жребият за турнира в Женева определено развълнува феновете на тениса,

...
Жребият за турнира в Женева определено развълнува феновете на тениса,
Коментари Харесай

Няма да има класика: 85-ият в света подчини Мъри и е първия съперник на Джокович в Женева

Жребият за шампионата в Женева несъмнено развълнува почитателите на тениса, защото зад ъгъла се задаваше 36-ия конфликт сред Анди Мъри и Новак Джокович. Това щеше да бъде първа среща сред двамата от 7 години насам и несъмнено имаше неспокойствие към събитието, че имаме опция да забележим конфликт сред представители на Голямата четворка, което за последно се случи на Ролан Гарос през 2022-ра, когато Рафаел Надал спря Джокович на 1/4-финалите.

Тази вероятност обаче беше помрачена от Яник Ханфман, който надигра някогашния номер едно с рутинното 7:5 6:2 за 1 час и 46 минути игра, като по този метод си обезпечи среща с топ поставения Джокович в 1/8-финалите на ATP 250 надпреварата на червени кортове в швейцарския град.

Началото на мача беше доста мощни за сервиращите, които с лекост прекосяваха през своите подавания. След осмия гейм обаче германецът последователно започваше да постанова по-високо движение, като при 4:4 му се отвори първата опция за пробив. Британецът сподели мощен темперамент и не разреши на съперника си да поведе в резултата, но с всяка минала минута Ханфман ставаше все по-убедителен и по този начин при 5:5 съумя да си осигури  брейк преднина, а в идващия гейм бе непогрешим, което му разреши да поведе в сетовете.

Събитията от края на първата част, съчетано с умората на някогашния номер 1 въодушевиха в допълнение Ханфман и германецът се наложи, като доминантната фигура на корта. Това му разреши да осъществя два следващи пробива и да поведе с 4:1 гейма, след което заваля проливен дъжд и уредниците да реалокират мача за идващия ден, само че поврат на събитията нямаше и успеха скоропостижно отиде в ръцете на международния номер 85.

No panic Yannick
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР