Редица размествания в програмата, двубои завършили в 3 часа след

...
Редица размествания в програмата, двубои завършили в 3 часа след
Коментари Харесай

Не може да плащаш толкова, а Швьонтек да печели за час: Моресмо за липсата на женски вечерни мачове

Редица разбърквания в програмата, дуели приключили в 3 часа след среднощ и нито един женски мач във вечерната сесия на Ролан Гарос. Това бяха единствено част от обвиняванията в уредниците и турнирния шеф Амели Моресмо, които несъмнено трябваше да работят под големи напрежение през миналите две седмици, имайки поради ужасните атмосферни условия в Париж, които трансфораха провеждането на конкуренцията в същинско тестване.

Бившата номер едно даде обстойно изявление по тематиката и призна за някои от организацинноите проблеми, които към този момент не съумява да реши, само че също по този начин отбрани и част от своите дейности в хода на надпреварата:

" Знам, че не всичко беше съвършено и бихме желали да се подобрим. Не мога да ви кажа за какво е имало толкоз празни места по време на вечерните мачове. Не съм в главите на хората. Имахме единствено мъжки мачове във вечерната сесия, тъй като в Париж имаме опция за единствено един късен мач и е по-логично това да е мъжки дуел. Жените играят в 2 от 3 сета и няма да е заслужено, в случай че феновете платят също толкоз висока цена, с цел да видят по какъв начин Ига (Швьонтек) побеждава за 40 минути. Затова  избираме да заложим на евентуално 5-сетовите дуели и огромните звезди в ATP Тура.

Много бихме желали да бъдем като Аустрелиън Оупън и Ю Европейски Съюз Оупън, които имат опция да слагат по един мъжки и един женски мач във вечерната сесия. Хората в Париж обаче работят обичайно до много късно, а и напредването до кортовете не е чак толкоз елементарно. 20:15 часа е съвършеното време за начало и ви убеждавам, че кортът ще е празен, в случай че стартираме с час или два по-рано от това.

Същевременно не считам за редно играчите да стоят на корта до 3 часа през нощта, както се случи с Джокович и Музети. Представете си какво щеше да стане, в случай че имахме плануван и втори мач за деня. Надяваме се за в бъдеще да имаме опция за по-гъвкав график и също по този начин би било отлично, в случай че имаме малко повече шанс с времето, с цел да подобрим преживяването на играчите и почитателите през идната година - показа 2-кратната " мейджър " шампионка.

Източник: AP News

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР