Уимбълдън обяви рекорден награден фонд на стойност от 50 милиона

...
Уимбълдън обяви рекорден награден фонд на стойност от 50 милиона
Коментари Харесай

Уимбълдън 2024: Рекорден награден фонд, специални гости и датата на тазгодишния жребий

Уимбълдън разгласи рекорден награден фонд на стойност от 50 милиона паунда. Тазгодишните първенци на " свещената трева " при мъжете и дамите ще прибавят 2,7 милиона паунда към банковата си сметка, до момента в който финалистите ще би трябвало да се задоволят с 1,4 милиона. Мъжките и женските двойки ще бъдат подтиквани с 12% растеж в наградния фонд, а играчите в инвалидни колички ще бъдат увеличени на 16 при синглите и 8 тима при двойките, като тези състезатели ще се борят за общата премия от 1 милион паунда.

Интересното е, че ставаме очевидци на двойно парично увеличие през последните 10 години, защото наградният фонд през 2014-та е бил 25 милиона паунда. Самият шампионат ще се организира сред 1-ви и 14-ти юли, а още другата сряда ще разберем кои състезатели ще получат " уайлд кард " за главната скица. Квалификациите ще започват на 24-ти юни, а жребият ще се организира на 28-и (точно след две седмици). 

Специални посетители на конкуренцията пък ще бъдат някогашните шампиони  Андре Агаси, Кончита Мартинес, Крис Евърт и 4-кратния финалист Кен Розуел.

- Prize money
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР