81-годишният актьори певец Емилио Делгадо, който в продължение на 45

...
81-годишният актьори певец Емилио Делгадо, който в продължение на 45
Коментари Харесай

Почина актьор от Улица Сезам

81-годишният артисти артист Емилио Делгадо, който в продължение на 45 години участва в живота на децата като героя Луис в телевизионната поредност " Улица Сезам ", е умрял, заяви сп. " People ".

Мексикано-американският артист е бил в дома си в Ню Йорк, когато е умрял, заяви брачната половинка му Карол Делгадо пред TMZ. Наскоро той беше приет в болница, откакто през декември 2020 година му бе сложена диагнозата левкемия - рак на кръвта, написа life.dir.bg.

" Емилио гордо претендира за " върха за най-дълго траялата роля на мексикански американец в телевизионна серия ". Толкова сме му признателни, че показа гения си с нас и със света ", споделя представител на детската поредност в изказване за сп. " People ".



Роден на 8 май 1940 година в Калифорния, Емилио прекарва ранното си детство при баба си и дядо си тъкмо от другата страна на границата с Мексико. Дебютът му на екрана е през 1968 година със спечелилия премия " Еми " Canción de la Raza - първата мексиканско-американска сапунена опера.

Присъединява към " Улица Сезам " като Луис през 1971 година и като се изключи малко спиране през 1988 година остава в телевизионната продукция до 2016 година Той продължава да се появява с актьорския състав на шоуто на обществени събития и се завръща за честването на 50-годишнината на Улица Сезам през 2019 година

В изявление през 2021 година артистът сподели, че множеството функции, които е изпълнявал, били на бандити. Това се трансформира с " Улица Сезам ", в който се превъплъщава в първия латино облик в американски ефирен сериал.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР