71 проектни идеи за развитие на трансграничните региони на България

...
71 проектни идеи за развитие на трансграничните региони на България
Коментари Харесай

Два погранични региона получават финансиране

71 планови хрумвания за развиване на трансграничните райони на България с Турция и с Република Северна Македония са подадени в Министерството на районното развиване и благоустройството, което е ръководещ орган на двете финансирани с европейски средства стратегии, оповестиха от министерството.

Първите предложения за подаване на оферти по териториалните тактики на стратегиите бяха оповестени на 23 май т.г. Заявените идейни концепции са в региона на туризма и повишение на конкурентоспособността на локалните стопански системи в пограничните обитаеми места, цифровия и зеления преход. Това са първите планове, които ще получат финансиране по новите европейски стратегии, които предизвикват трансграничното съдействие.
-->
Над 8,1 млн. евро ще получат плановете, които аплайват по Програма ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България - Северна Македония 2021-2027 година по мярката „ Развитие на прелъстителен и целогодишен туристически артикул посредством интелигентни решения, осигуряващи повсеместен достъп и присъединяване ".

С над 13,4 млн. евро ще бъдат подкрепени плановете, подадени по Програма ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България - Турция 2021-2027 година

Предстои подадените документи да бъдат прегледани от Съветите за ръководство на тактиките.Кандидатите с най-хубави хрумвания, които способстват за постигането на задачите и целите на тактиките, ще бъдат поканени да вземат участие в идващия стадий на асортимент като изпратят цялостни планови оферти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР