6. Старият албум Гледайте негови детски снимки, припомняйте си забавни

...
6. Старият албум Гледайте негови детски снимки, припомняйте си забавни
Коментари Харесай

Семейни забавления за студени дни - II

6. Старият албум
Гледайте негови детски фотоси, припомняйте си занимателни случки. Децата обичат това. Могат с часове да слушат една и съща история. Особено в случай че те са основните герои в нея. Покажете им остарели фамилни фотоси. Запознайте ги с историята на вашето семейство. Разкажете им за абитуриенския си бал, за първата ви отмора... Посмейте се дружно, на това каква прическа сте имали тогава. Покажете му фотографията на прародител ви, който примерно има забавна специалност или история. Нека знае от кое място идва. Семейството, родът, корените, предишното ни са значими, с цел да открием мястото си и продължим напред.

7. Назад във времето
Извадете остарялата си младежка рокля, която вашата майка несъмнено още пази, или сватбеният костюм на баща, обичаният му пуловер... Направете си старовремско фешън ревю. Детето ви ще се забавлява с модата, която е била настояща по ваше време. А кой знае, може попорастналата ви тинейджърка да се влюби във велурената ви пола и да изиска такава. Ако не друго децата най-малко ще погледнат на вас с други очи. Ще осъзнаят, че и вие сте били млади, занимателни, влюбени и неопитни, че също не сте знаели отговорите на всички въпроси, а може би и вие ще си спомните за това и ще станете малко по-толерантни към тях.

8. Учете дружно
Детето ви има нов урок по история или география, би трябвало да приготви отчет, само че се затруднява. Помогнете му. Поинтересувайте се какво учат, разгледайте учебниците, поговорете за книгата, която разискват в часовете по литература. Може би ще му подскажете нова позиция. А и вие ще си припомните някои позабравени с времето познания. Защо не започнете да изучавате у дома някакъв непознат език дружно. Така ще му покажете, че сте подготвени да учите нови неща, да се развивате, а персоналният образец е инфекциозен.

9. Да се разкрасим
Маска за коса или лице, лакиране, други разкрасителни процедури. Направете ги дружно с порасналата си щерка. Експериментирайте с нови тоалети и гримове. Дайте й да опитва формалната ви вечерна рокля. Научете я на някои трикове да комбинира облеклата. Вероятно и тя ще ви подскаже нови способи да съчетаете нещата в дрешника ви. А може и да ви предложи напълно нова визия за вас. Опитайте.

10. Време за просвета
През лятото съвсем постоянно сме на открито. Използвайте студеното време, с цел да посетите дружно галерия, куклен спектакъл, режисура, музей или кино.

Докато пишех тази публикация в главата ми непрестанно изникваше изявление, което бях чела някъде и ще изтъквам по памет и не напълно тъкмо. “Ако в предишното визията за семейство е била всички дружно, към кръглата маса в радушен диалог, то актуалният модел е – всички дружно на масата и... вперили взор в тв приемника. ”

Дали в действителност е по този начин? Говорим ли си задоволително през днешния ден вкъщи? Обсъждаме ли миналия ден вечер към масата? Прекарваме ли времето си дружно? Общуваме ли?

Нали не табелката на вратата, сплотяваща ни в обща фамилия, и обстоятелството че разделяме един бюджет ни вършат семейство, а това че се поддържаме, приказваме, обичаме се...
Времето прекарано дружно, в което споделяме усеща, страхове, търсим поддръжка и разтуха и не на последно място, в което се забавляваме дружно ни трансформира в семейство. Общата история. Тази сътворена от самите нас. Затова загасете тв приемника, изключете компютъра и прекарайте време със фамилията си.
Продължава: Семейни занимания за студени дни
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР