59-годишният Евстатиев изтърпява наказанието си в общежитие към затвора в

...
59-годишният Евстатиев изтърпява наказанието си в общежитие към затвора в
Коментари Харесай

Извънредна Информация За Скандалния Кмет Иван Евстатиев! Вижте Какво Се Случи С Управника, Който Потресе Цяла България!

59-годишният Евстатиев изтърпява наказването си в общежитие към пандиза в Пазарджик. Той бе приет за отговорен от две правосъдни инстанции за това, че на 15 януари 2016 година е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно положение. Второто обвиняване е за това, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.

На 2 май м.г. Пловдивският областен съд призна Евстатиев за отговорен и го осъди на 6 години затвор и 10 000 лв. обезщетение на фамилията на момичето.

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча обаче апелира и в края на декември м.г. Окръжният съд в Пазарджик понижи присъдата му от 6 на 4 години затвор.

Тъй като окръжните магистрати се произнесоха с решение по делото и нямаше произнесена нова присъда, по закон Иван Евстатиев няма право да апелира пред Върховния касационен съд.

Той обаче бил безапелационен, че откакто изтърпи наказването си, ще заведе дело против България в Страсбург. До последно Евстатиев не се призна за отговорен, като и твърдеше, че половият акт с 16-годишната Ирена е бил непринуден.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР