45-годишният мъж, който е бил нападнат от общо петима мъже,

...
45-годишният мъж, който е бил нападнат от общо петима мъже,
Коментари Харесай

Пребитият в Струга Бекир Кадриески тръгва за България, Мутафчийски го поема във ВМА

45-годишният мъж, който е бил атакуван от общо петима мъже, е с главоболие и кръвоизлив. Вчера от вътрешното министерство на РСМ оповестиха, че има арестуван за случая.

Бекир Кадриески твърди, че се опасява за живота си и не има вяра в правораздаването в РСМ. Състоянието му се усъвършенства, само че желае да получи спомагателна здравна грижа в София.

На 14 юни на обяд ръководителят на Сдружението на българите " Шемето " в Струга беше атакуван от незнайни лица на обществено място в града и именуван " замърсен българин ".

Нападателят е арестуван и следва да му бъде повдигнато обвиняване, оповестиха през вчерашния ден от вътрешното министерство на РСМ, които дефинираха случая като " нарушение на публичния ред " с свада и крясъци. Самият Кадриески споделя, че няма близки връзки с нападателят, до момента в който арестуваният твърди, че двамата имали сметки за споразумяване от по-рано. В Струга е другият съпредседател на дружествотo - българинът Живко Чакръкчиев. " Никога не сме имали подобен проблем, тъй като нашата организация се занимава с културни действия ", споделя той.

" Предприети са незабавни ограничения във връзка със случая с нападнатия и пребит съпредседател на сдружението на българите в Република Северна Македония " Шемето " Бекир Кадриески в град Струга ", разяснява по-рано през днешния ден вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

" Изискахме да разполагаме с цялата информация. Това сега тече. Освен това имаше през вчерашния ден среща сред представител на Външно министерство и посланика на Северна Македония, където доста ясно още веднъж беше изразена угриженост за това, че чакаме от северномакедонските управляващи да създадат своето следствие. Разбира се, показваме угриженост по отношение на езика на омразата, който за нас е неприемлив и недопустим. И използвахме случая да отправим своето обръщение всички подобен вид сходен произшествия, в които България чака да има резултат, да бъдат направени от страна на Северна Македония ", сподели Габриел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР