44-ма души, пътували в катастрофиралия на магистрала Тракия сръбски автобус,

...
44-ма души, пътували в катастрофиралия на магистрала Тракия сръбски автобус,
Коментари Харесай

Двама възрастни и три деца са тежко ранени при катастрофата със сръбския автобус на АМ Тракия

44-ма души, пътували в авариралия на автомагистрала " Тракия " сръбски рейс, са минали през незабавния център в Стара Загора. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Асен Меджидиев, който пристигна по неотложност в университетската болница в града, с цел да се запознае на място със положението на потърпевшите, съобщи Българска национална телевизия.

Двама възрастни и три деца са тежко ранените. Един мъж е с ампутиран крайник, а две деца са в реанимация - едното с комоцио, а другото със строшен таз.

Експерти преценят дали 11-годишно дете с по-сериозни контузии да бъде преместено за лекуване в столицата.

Повечето потърпевши при случая са с натъртвания или счупвания. При всички обаче се следи уплах и стрес от случилото се, разясниха лекари.

Изписаните след прегледите са настанени от общината в локален хотел. Осигурена им е и храна.

" Всички български жители ни се притекоха на помощ, получихме цялостна поддръжка ", съобщи пред Българска национална телевизия потърпевша при злополуката с рейс на Автомагистрала " Тракия ".

Автобусът с деца от Сърбия се обърна към 20:10 часа в канавката на 217-ия километър в посока София край Стара Загора. Няма починали.

По-сериозно потърпевшите са 12 души. Злополучният рейс е със сръбска регистрация, в него са пътували общо 49 души - 38 деца и 11 възрастни.

Децата са част от фолклорния отбор " Юлира " и са се прибирали след фестивал от Несебър за Батайница, предградие на Белград.

Причините за случая към този момент не са ясни. Настилката в този сектор на автомагистралата е била мокра, само че има версии и за разпръскване на лидера.

" На сигнала незабавно са реагирали 10 коли за спешна помощ от филиалите в Стара Загора и Сливен, сега се организират проучвания ", съобщи пред Българска национална телевизия здравният министър доктор Асен Меджидиев.

" Подготвени са екипи и в София, и в Пловдив, в случай че се наложи спомагателна реакция ", добави министърът.

На място е осъществена оценка на положението на потърпевшите и лицата, при които е открита нужда от болнично лекуване, незабавно са превозени за оказване на здравна помощ в болнични условия, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

" Няма данни да има външна причина за произшествието, рейсът се е движил с разрешената скорост. По данни на очевидци се е движил гладко, след което се е отклонил ", съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му повода за злополуката ще стане ясна след привършване на дейностите на органите по следствието.

" Предстои да бъде тествано дали документите на водача и на транспортното средство са постоянни и изрядни. Първата задача е била да се обезпечи превозването на всички потърпевши до болнично заведение ", добави Иван Демерджиев.

" Това е следващата покруса с потърпевши деца ", съобщи основният прокурор Иван Гешев.

По думите му случая поемат най-хубавите следователи в региона на пътнотранспортните катастрофи от Националната следствена работа.

" Имаме хронични проблеми в пътната маркировка, със положението на пътищата, с това, че водачи използват алкохол и опиати ", добави Иван Гешев.

Той добави, че пътната сигурност е приоритет на прокуратурата.

Огледът на мястото на злополуката продължи цяла нощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР