42 млн. лв. допълнителен антикризисен ресурс от Фонда на фондовете

...
42 млн. лв. допълнителен антикризисен ресурс от Фонда на фондовете
Коментари Харесай

42 млн. лв. антикризисен ресурс от Фонда на фондовете вече е на пазара

42 млн. лева спомагателен антикризисен запас от Фонда на фондовете (ФнФ) към този момент е на пазара. Средствата са предопределени за ликвидна поддръжка на дребни и междинни предприятия, наранени от COVID-кризата. Те ще доближат до тях посредством три фонда за дялови вложения при облекчени условия, без да е належащо набирането на частен капитал отвън присъединяване на фонд мениджъра.

Фондовете за ускорение и начално финансиране „ Иновейшън кепитъл фонд “ и „ Витоша венчър партнърс – фонд I “ получиха в допълнение надлежно 10.4 млн. лева и 13.6 млн. лева По този метод наличният капитал на всеки от тях се усилва надлежно на 41 млн. лева и 50.7 млн. лева Двата фонда влагат до 100 хиляди лева в компании във фаза на ускорение и до 2 млн. лева във компании в начален стадий на развиване.

Фондът за рисков капитал на „ Морнингсайд хил “ добави към капиталовия си запас спомагателни 18 млн. лева и към този момент има общо 75.3 млн. лева Той влага до 7 млн. лева в започващи компании в начален стадий на развиване, както и в по-напреднали компании с висок рисков профил.

Предстои сключване на съглашение и с четвъртия финансов медиатор – „ Ню вижън 3 “, за чийто фонд са планувани спомагателни 14.3 млн. лева С тях общият запас на фонда ще доближи 57.6 млн. лева за вложения до 2 млн. лева в компании в начален стадий на развиване.

Допълнителният запас от общо 56.3 млн. лева е възложен от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентност “ (ОПИК) 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР