28 професионални тенисисти са били арестувани по подозрения за участие

...
28 професионални тенисисти са били арестувани по подозрения за участие
Коментари Харесай

28 професионални тенисисти задържани заради уредени мачове

28 професионални тенисисти са били задържани по съмнения за присъединяване в скица за уредени мачове, оповестява " Европол ". Играчите са арестувани в Испания.

Спортистите са част от по-голяма група от 83-ма души и се допуска, че активността е била ръководена арменска престъпна формация.

Заподозрените са били задържани след обиски на 11 къщи, оповестява " Ройтерс ". По време на акцията са конфискувани 167 000 евро в брой, пушка, повече от 50 електронни устройства, кредитни карти, пет първокласни автомобила и документи, свързани със случая.

До момента се знае, че един от тенисистите е взел участие на Откритото състезание на Австралия през 2018 година Повече детайлности, както и имената на арестуваните, не се оповестяват.

В последните години акциите против уредени мачове в долните равнища на тениса зачестиха. През 2016 година още веднъж в Испания бяха арестувани 34 души (сред тях 6-ма тенисисти) по същите обвинявания.

Разследването е част от огромна интервенция света на тениса, поръчана от Асоциациите на мъжете и дамите, уредниците на шампионати от Големия шлем и Международната федерация по тенис. От там настояват, че имат информации за манипулиране на мачове и на най-високо равнище.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР