26 Май 93% от ръководителите на компании прогнозират промяна в

...
26 Май 93% от ръководителите на компании прогнозират промяна в
Коментари Харесай

SAP: Пандемията промени навиците на потребителите

26 Май
93% от ръководителите на компании предвиждат смяна в държанието на потребителите. Вече не е задоволително компаниите да извършват упованията на клиентите. Те би трябвало да плануват желанията на потребителите и да се концентрират върху даването на позитивни преживявания и страсти. Организациите, които познават и схващат своите клиенти, реализират напредък и усилват своите доходи. Това сочи изследване на Kantar, информация от което бе показана на събитието SAP Customer Experience Summit, което се състоя по-рано този месец.

SAP Customer Experience Summit, разкри трендовете в ръководството на потребителско преживяване, показа резултатите от действителни бизнес планове, осъществени посредством артикули на SAP, и подчертава върху положителните практики. Сред тематиките на събитието бе консолидираното на концепцията за така наречен " глас на клиента " (VoC) като ключ към триумфа: в създаването на потребителските преживявания (CX) и слагането им в центъра на цифровата промяна. Според изследването на Kantar 56% от потребителите изпитват терзание в настоящата обстановка, а повече от 75% са забелязали въздействието ѝ върху бюджета на семействата им. Д-р Сюзан О`Горман от анализаторската компания разяснява, че в сходни обстановки хората наблюдават своите покупки доста по-внимателно - както цената, по този начин и субективната стойност от позиция на потребителя. В отговор на това фирмите все по-често възприемат насочен към клиента модел и употребяват цифрови технологии, с цел да ръководят по-ефективно потребителско преживяване и пътя до реализиране на покупката.

Анализ на McKinsey & Company демонстрира, че пандемията е ускорила цифровата промяна с 25%. По време на SAP Customer Experience Summit Лудек Мотика, маркетинг шеф на Гугъл за Централна и Източна Европа, означи, че интернет потреблението в изискванията на пандемия е повишено с 60% по отношение на интервала преди нея. В резултат на това размерът на търговията се е нараснал три пъти. " Ставаме очевидци на гражданска война в областта на потребителско преживяване и ръководството на връзката с потребителите ", разяснява Едита Малеза - Малатрат, маркетинг шеф на SAP за Централна, Източна Европа и Австрия. " Пандемията промени навиците на потребителите. Благодарение на цифровите решения обаче фирмите могат да се приспособяват към тези промени, да доближават разнообразни целеви групи и да им дават нови преживявания и страсти. Фактори като акомодацията към темпото на пазарното развиване, потреблението на огромни масиви от данни и даването на персонализирано преживяване на клиентите ще дефинират бъдещето на доста бизнеси ", сподели още Едита Малеза - Малатрат.

Данните на McKinsey & Company демонстрират още, че скокът в дигитализацията може да се съпостави с петгодишен ритъм на напредък. По време на събитието Миколай Веждечки, шеф на електронните продажби в eobuwie.pl, показа, че по време на пандемията компанията е спечелила над 50 нови контрагенти, които в актуалната обстановка са стартирали своя сполучлив път в електронната търговия.

Adidas, които създадоха своето приложение Runtastic, ориентирано към следенето на спортни интензивности, също срещна непознати до този миг провокации. Бизнес моделът на приложението е ориентиран главно към ангажираност с клиентите и техните достижения във фитнес залата. В отговор на затварянето на спортните центрове по време на пандемията, компанията даде безвъзмезден 90-дневен достъп до премиум акаунт, с цел да дават на потребителите преживяване, сходно на това преди световната зараза. В идващите месеци компанията ще акцентира на по-нататъшното взаимоотношение с потребителите и на персонализирана услуга в действително време. Приложението ще предлага по-голяма диверсификация на известията, с цел да ги насочва към обособени профили на хора на разнообразни стадии от тяхната подготовка. Adidas Runtastic употребява мобилната технология Emarsys от портфолиото на SAP Customer Experience. Чрез нея фирмите могат да се ангажират по-ефективно и персонално със своите клиенти.

" Лесните за потребление принадлежности и позитивното преживяване са основата за създаване на дългогодишни взаимоотношения с клиентите. Стратегията за постигането им би трябвало да бъде учредена на дейности, които слагат потребностите и желанията на потребителите преди всичко. Това се отнася освен за метода към клиента преди закупуването на продукта, само че и за последващото обслужване, което би го стимулирало да се възползва от услугата още веднъж. Компаниите, които желаят да изпъкнат на мощно пренаселения пазар, би трябвало да надвишават базисните условия на своите клиенти. Те в действителност би трябвало да ги опознаят, да завоюват доверието им, и да надскочат техните упования ", сподели Йоана Косьорек, маркетинг " Клиентско преживяване " в SAP за Централна и Източна Европа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР