26-годишният нидерландец Матийо ван дер Пул спечели втория етап от

...
26-годишният нидерландец Матийо ван дер Пул спечели втория етап от
Коментари Харесай

Нидерландец спечели втория етап на Тур дьо Франс

26-годишният нидерландец Матийо ван дер Пул завоюва втория стадий от колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 183.5 километра от Перо Гюрек до Мур де Бретан.

Това е първа етапна победа за Ван дер Пул в Тура в кариерата, която обаче му дава опцията на следващия ден да излезе като притежател на жълтата фланелка.

Той приключи в стадия със междинна височинна компликация с време 4 часа, 18 минути и 30 секунди, като изпревари с 6 секунди двамата словенци- Тадей Погачар и Примож Роглич. Победителят от през вчерашния ден Жулиен Алафилип (Франция) се подреди на 5-ото място през днешния ден на 8 секунди от спечелилия.

Ван дер Пул е внук на легендата в колоезденето Раймонд Пулидор, който обаче в никакъв случай не е имал шанса да облече жълтата фланелка на Тур дьо Франс.

"Мислех, несъмнено, за дядо ми, който не е измежду нас ", отговори холандецът в сълзи, с лице в ръцете, мислейки за някогашния първенец, който умря през ноември 2019 година

За да вземе водачеството в Тура през днешния ден нидерландецът от Алпецин-Феникс нападна два пъти. Първият път, в който завоюва 8 секунди бонус в началната част на първото нанагорнище на височината Мюнюес, а вторият- спечелването на на стадия.

С днешната победа досегашният играч главно в колокроса, има време от 8 часа, 57 минути и 25 секунди. Алафилип остана на 2-о място след днешните резултати, на 8 секунди от ван дер Пул. Следват словенците Погачар и Роглич на 13 и 14 секунди надлежно.

Третият стадий е на следващия ден с дължина 182.9 километра и ще се организира от Лориен до Понтиви. Етапът е най-вече равнинен и ще даде на опция на спринтьори и маратонци да опитат офанзива на върха.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР