26-годишният мароканец Юнес Абуякуб, издирван във връзка с нападенията в

...
26-годишният мароканец Юнес Абуякуб, издирван във връзка с нападенията в
Коментари Харесай

Стана ясно как атентаторът е стигнал до Барселона

26-годишният мароканец Юнес Абуякуб, търсен по отношение на нападенията в испанската самостоятелна област Каталуния, към момента е на независимост и може би той е водачът на микробуса, прегазил десетки хора в центъра на Барселона, оповестяват испански медии, представени от Канал 3.
Според френския вестник " Паризиен " френската полиция е била известена, че той може да е прекосил испанско-френската граница с бяло " Рено Канго ", взето чартърен.

Началникът на каталунската полиция Жосеп Луис Траперо съобщи късно нощес, че управляващите са почнали да се съмняват във версията, че офанзивата в Барселона е осъществена от 17-годишния Муса Укабир, който бе убит през вчерашния ден от полицията, дружно с още четирима хипотетични терористи в град Камбрилс.

Полицията счита, че офанзивите са дело на терористична клетка, формирана от 12 души. Петима от тях бяха убити в Камбрилс, четирима бяха задържани, двама са починали при инцидентна детонация в сряда, до момента в който са правели бомби, а Абуякуб е единственият към момента на независимост.

Испанският министър на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо, че теро сподели, че тристичната формация е изцяло унищожена, само че каталунските управляващи не считат по този начин. По думите на министъра на вътрешните работи на Каталуния Жоаким Форн с ликвидирането и арестуването на нейни членове е бил нанесен тежък удар по клетката, само че " към сегашния миг не бих споделил, че тя е изцяло ликвидирана "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР