24 снимки на голи женски гърди - така изглежда новата

...
24 снимки на голи женски гърди - така изглежда новата
Коментари Харесай

24 пъти голи женски гърди: как една реклама на Адидас разбуни духовете

24 фотоси на голи женски гърди - по този начин наподобява новата рекламна акция на " Адидас " за спортни сутиени. Неуместна провокация или напълно в реда на нещата? Тук обобщаваме реакциите.

Женските гърди, които немският тръст " Адидас " демонстрира в своята нова рекламна акция за спортни сутиени, са напълно естествени. Защо въобще го споделяме ли? Защото и в днешните времена, когато от ден на ден се залага на различността, блян за рекламните акции си остава силиконовото съвършенство. В своя акаунт в Инстаграм " Адидас " демонстрира единствено горната част на телата на 24 дами: с друг цвят на кожата, с друга величина и форма на гърдите, без силикон.

Как реагират потребителите?

Много потребителки в Туитър реагират позитивно: " Харесвам тази акция и се веселя, че има сутиен, който стои добре и е комфортен ". Така прагматично гледат на нещата и други дами: " Наистина ли всички дами са шокирани от това? Аз не. Трудно ми е да си намеря комфортен състезателен сутиен. Щом те ми оферират подобен, ще си купя ".

Концернът " Адидас " е прочут по целия свят с маратонките, които създава. Междувременно е измежду най-видимите немски марки в Туитър, а откогато на 9 февруари започва акцията за новите спортни сутиени, мненията в обществените мрежи не секват. " Разбирам го, само че граничи с порнография. Снимки на дами със сутиени евентуално щяха да са по-уместни ", написа един консуматор.

На друго мнение е тази юзърка: " Много от реакциите на рекламата на " Адидас " са странни. Ако гърдите бъдат показани по несексуален метод, хората напряко превъртат. Питам се за какво. Пораснете и продължете да се развивате ". Този консуматор пък демонстрира възприятие за комизъм: " Объркан съм. Да не би тези сутиени, които продавате, да са невидими? ".

Има и рекламен филм, в който моделите носят сутиени. В него взе участие и известната английска манекенка Ели Голдстейн, която е със синдром на Даун. Това не ѝ пречи да е звезда на стилните сцени и да популяризира известни марки като " Гучи ".

Междувременно рекламите все по-често се опълчват на наложените идеали за хубост, които постоянно са нереалистични или имат дискриминиращ темперамент. Примери могат да се открият в акции на " Dove " или " Nikе ". " Dove " стартира акция с 32 дами сред 11 и 71 години от 15 разнообразни страни, а " Nike " пусна на пазара специфични бански костюми, предопределени за мюсюлманки.

" Адидас " показва фрагментите от акцията в Инстаграм в ретуширана версия - с цел да може рекламата да върви и в Съединени американски щати, без да нарушава тамошните правила за възпитание. Но на уеб страницата на фотографката Софи Ебра колажът може да се види в оригинал.

Платформи като Инстаграм имат ясни регламенти какво е разрешено и какво не. В множеството случаи, като се изключи творбите на изкуството, голотата е нежелана. Женски гърди могат да бъдат показвани единствено в избран подтекст - да вземем за пример при кърмене или раждане.

Ефектът е налице

" Адидас " към този момент е свалил от акаунта си в Туитър огромната фотография, която се популяризира и като афиш. Сега там на публиката се демонстрира видео с дами, носещи спортни сутиени. Някои позволяват, че желанията са били тъкмо такива - да се реализира бърз рекламен резултат, преди да е наложена цензура или да се излее лавина от неодобрение. Резултатът е налице: в Инстаграм фотографията събра единствено за ден 70 000 лайкове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР