17 Юни Нов съвет с фокус върху технологиите беше създаден

...
17 Юни Нов съвет с фокус върху технологиите беше създаден
Коментари Харесай

Съвет ще координира технологичните политики на ЕС и САЩ

17 Юни
Нов съвет с фокус върху технологиите беше основан по време на провелата се при започване на седмицата среща сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Търговският и софтуерен съвет ще координира политиките по основни въпроси от сферата на международната търговия, стопанската система и технологиите и ще задълбочи трансатлантическите търговски и стопански взаимоотношения, учредени на споделени демократични полезности, се споделя в формалното прессъобщение на Европейска комисия.

Съветът ще се среща от време на време на политическо равнище, а негови ръководители ще са: Маргрете Вестегер, изпълнителен заместител ръководител на Европейска комисия и еврокомисар по въпросите на конкуренцията, Валдис Домбровскис, изпълнителен заместител ръководител на Европейска комисия и еврокомисар по въпросите на търговията, Антъни Блинкън, държавен секретар на Съединени американски щати, Джина Раймондо, министър на търговията на Съединени американски щати и Катерин Тай, търговски представител на Съединени американски щати.

Основните цели на Съвета включват: Разширяване и задълбочаване на двустранната търговия и вложения Преодоляване на новите механически бариери за търговия Сътрудничество по главните политики в региона на технологиите, дигитализацията и веригите за доставки Подкрепа на взаимни проучвания Сътрудничество при създаването на конкурентни и интернационалните стандарти Улесняване на съдействието във връзка с регулаторната политика и нейното използване Промотиране на нововъведения от компании от Европейски Съюз и Съединени американски щати.
" Търговският и софтуерен съвет е взаимен ангажимент за усилване на нашето софтуерно и индустриално предимство и разширение на двустранното съдействие и вложения. Той ни дава инструмент, с който да отговорим на закани като нелоялната конкуренция и неправилното потребление на новите технологии. Това е главен приоритет на Европейски Съюз и ние горещо приветстваме, че стои преди всичко в трансатлантическата комерсиална стратегия ", съобщи еврокомисарят Валдис Домбровскис.

Работни групи

Съветът ще има и няколко работни групи, които ще трансформират политическите решения в резултати, ще координират техническата работа и ще рапортуват на политическо равнище. Групите ще са разграничени по следните посоки:
Сътрудничество във връзка с софтуерните стандарти (включително в региона на изкуствения разсъдък и Интернет на нещата) Климат и зелени технологии Сигурни вериги за доставки, в това число в региона на полупроводниците ИКТ сигурност и конкуренция Платформи за ръководство на информацията и технологиите Неправилно потребление на технологиите, при което се заплашват сигурността и човешките права Контрол върху експорта Скрининг на вложенията Промотиране на достъпа до и потреблението на технологии измежду дребните и междинни компании Глобални провокации пред търговията
Паралелно с това, Европейски Съюз и Съединени американски щати образуваха Съвместен разговор в региона на политиката за софтуерната конкуренция (Joint Technology Competition Policy Dialogue), който ще се концентрира върху взаимните подходи и усилване на съдействието по линия на политиките в региона на конкуренцията и използването им в софтуерния бранш.

Снимка:Gerd Altmann,
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР