17-ата годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от Капитал

...
17-ата годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от Капитал
Коментари Харесай

Годишна среща на бизнеса с правителството: Бизнес плановете на властта за 2024

17-ата годишна среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал " ще се организира на 17 октомври, вторник. Високопрофилното събитие събира на едно място основни представители на изпълнителната власт със притежателите и висшия мениджмънт на най-големите компании, които работят в България. Основните тематики на конференцията ще са основните вътрешни проблеми и държавните цели за идната година. Основна задача на срещата е участниците в нея да получат тази информация за проектите на властта, която ще им разреши да ръководят по-добре бизнеса и живота си през идната година.

Пред публика от 250 присъстващи в залата, както и необятна аудитория онлайн, на въпросите на публицистите от " Капитал " ще дават отговор министър председателят акад. Николай Денков, евентуалният предстоящ министър председател и настоящ външен министър Мария Габриел, министрите на околната среда Юлиян Попов, на нововъведенията Милена Стойчева, на стопанската система Богдан Богданов, зам.-министърът на финансите Георги Клисурски, на енергетиката Красимир Ненов, политологът Иван Кръстев, проф. Люк Ван Гуул и проф. Мартин Вечев от българския институт за изкуствен интелект INSAIT, и други

Във все по-предизвикателния и бързо изменящ се световен подтекст съдействието сред водещите институции в България и бизнес общността е още по-важно. Политическата рецесия през 2021-2023 година докара страната до неустойчивост и доста пропуснати благоприятни условия в правосъдната промяна и построяването на антикорупционна система. България рискува да загуби 7 милиарда евро финансиране от Европейски Съюз, до момента в който се пробва да резервира старите модели в енергийния бранш. Здравната и просветителната системи се нуждаят от цялостна проверка, само че най-много бизнесът има потребност от предвидимост на политическия подтекст и гаранции за възстановяване на инфраструктурата и капиталовия климат.

Форматът на конференцията " Правителството среща бизнеса " е една опция за обезпечаване на осведоменост и съдействие на управляващите и бизнеса посредством платформа за продан на хрумвания. Това събитие продължава задачата на " Капитал " да дава съответна и потребна информация и разбори. През годините конференцията събираше министър председатели, президенти, еврокомисари, депутати, регулатори и водещи специалисти, с цел да обсъдят своите визии за политики и промени, които са от решаващо значение за икономическия напредък и конкурентоспособността на страната.
Реклама
В първия панел на форума идущия вторник министър председателят Николай Денков ще приказва за предпочитаните политики и промени на държавното управление, а вицепремиерът и външен министър Мария Габриел - за идващите значими цели след ротацията на кабинета. Следва презентация на политолога Иван Кръстев за последствията от вероятните разнообразни сюжети за излаз от войната, губещите и печелившите страни в света и Европа през 2024 година Следващите тематики са " Макро рамка и бюджет " с презентация на зам. министъра на финансите Георги Клисурски, " България и Зеления преход: Предизвикателства и визия на държавното управление ", в който министър Юлиян Попов и зам. министър Красимир Ненов ще показват вероятностите и провокациите пред България.

По време на коференцията ще бъде разискван българският потенциал за включване в почналата AI гражданска война, както и кои фактори могат да отключват капиталовия капацитет и напредък на страната.

Повече информация за лекторите на събитието и регистрация за присъединяване в него,.
Реклама Свързани публикации Подкрепа за Шенген: Европейска комисия публично желае отпадане на мониторинга за България и Румъния 5 юли 2023, 16:49 Собственик на български рибарски транспортен съд осъди Румъния в Страсбург 6 декември 2022, 15:55
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР