15 Юни Група от седем европейски правителства подписаха договор, предназначен

...
15 Юни Група от седем европейски правителства подписаха договор, предназначен
Коментари Харесай

Водещи европейски държави с пакт за използване на екологични устройствата

15 Юни
Група от седем европейски държавни управления подписаха контракт, предопределен да усъвършенства екологичните характерности на устройствата, в това число смарт телефони и портативни компютри. За задачата страните възнамеряват да основат единен фронт в условията за публични поръчки.

International Circular and Fair ICT Pact е подписан от Холандия, Белгия, Германия, Норвегия, Англия, Австрия и Швейцария, като сега се водят договаряния за включването и на други страни, включително Канада. Пактът също по този начин е отворен за всяка организация, която доставя осведомителни технологии и информационни устройства.

В поддръжка на самодейността, страните се ангажират със основаването на мрежа от институционални купувачи на устройства, които имат непрекъснат фокус върху устойчивостта. Този фокус има разнообразни аспекти, в това число употребяваните първични материали, преработването и правата на служащите в индустриалния развой.

От организацията, стояща зад партньорството (която носи същото име като пакта), означават, че то цели да " хармонизира търсенето " на по-устойчиви артикули, като се надява това да разреши " градивен разговор на високо равнище " сред институционалните купувачи и играчите на пазара на ИКТ.

" Разделени ние сме прекомерно дребни, с цел да повлияем на международния пазар. Само в случай че обединим напъните си, можем да внесем задоволително огромно групово търсене, с цел да помогнем на промишлеността да промени държанието си. С течение на времето това ще направи екологичните телефони и преносими компютри по-лесно налични за потребителите. "

Този ход е следващата самодейност за възстановяване на индикаторите за резистентност на пазара на устройства и понижаване на електронните боклуци.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР