15 творци стават „Нощни персонажи“ в традиционната фотосесия на инициативата

...
15 творци стават „Нощни персонажи“ в традиционната фотосесия на инициативата
Коментари Харесай

15 артисти стават Нощни персонажи за Нощта на театрите

15 създатели стават „ Нощни персонажи “ в обичайна фотосесия на самодейността Нощ на театрите.

В емблематичния фотографски план на европейската самодейност Нощ на театрите тази година посланието е „ Едно място, което ни събира “. Главни герои в него са едни от най-обичаните лица на българското театрално и балетно изкуство - Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев.

В посланическия екип на самодейността има и две млади попълнения - актьорите от Пловдивския трагичен спектакъл - Константин Еленков и Боряна Братоева, които направиха запаметяващи се функции в едно от най-мащабните представления на предишния сезон - " Одисей ". Всички те се включиха в обичайна фотосесия, на която общителен хазаин беше Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “. След предходните сполучливи изложения планът сервира нова серия от фотографии, особено снимани от Диляна Флорентин. Тя работи в екип с гримьора Слав Анастасов и с креативната организация The Smarts. 15-те фотографии ще бъдат публично показани в средата на месец ноември в UniCredit Studio на пл. „ Света Неделя “ в София. Входът за изложбата ще е със свободен достъп.

„ 2020 е особена година за цялото човечество. Година, в която трябваше да се дистанцираме един от различен, да внимаваме какво допираме, да стоим на разстояние... Обаче има едно място, което даже празно, е цялостно с емоция… Празната седалка до теб - тя те защищава. Празното място е хубаво нещо. Театърът към този момент посреща своята обичана аудитория, като обезпечава безвредно и превъзходно прекарване. В храма на Мелпомена може да има свободни места или други ограничавания, само че те ни свързват още повече. Изкуството запълва празнините. А рестриктивните мерки, които съблюдаваме, са знак на любовта ни едни към други. Празните седалки в театъра получават бездънен смисъл - да заемеш своето място в театъра, с цел да се сближиш със света към теб “ – по този начин уредниците на Нощта на театрите изясняват концепцията на самодейността.

През 2020-та Нощта на театрите ще означи своята осма година в България на 21 ноември. Програмата със събития ще предложи както представления онлайн, по този начин и съпътстващи онлайн интензивности в разнообразни часове от съботния ден в над 10 български града. Нощ на театрите е част от Календара на културните събития за 2020 година на Столична Община.

Над 330 000 е броят на феновете, които се любуваха и преживяваха театралното изкуство в миналите 7 издания. Всичко това направи Нощта на театрите един от най-мащабните и мощни театрални планове в България.


 15 актьори стават  15 актьори стават

 15 актьори стават

 15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават  15 актьори стават

 15 актьори стават

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР