13-годишен северноирландец стана най-младият професионален футболист във Великобритания. Северноирландският ученик

...
13-годишен северноирландец стана най-младият професионален футболист във Великобритания. Северноирландският ученик
Коментари Харесай

13-годишен стана най-младият професионален футболист във Великобритания

13-годишен северноирландец стана най-младият професионален футболист във Англия. Северноирландският възпитаник Кристофър Адертън направи дебюта си за своя клуб Гленейвън тази седмица. Адертън счупи връх, който стоеше в продължение на 42 години, откакто влезе от аварийна пейка за отбора при разгрома над Долингстаун с 6:0 във вторник

Първото допиране на младежа се трансформира и в асистенция за шестия гол на сметката на Гленейвън в срещата от шампионата за Купата на лигата. На едвам 13 години и 329 дни, нападателят е с съвсем година по-млад от от предходния рекордьор от британците – Йимън Колинс, който направи своя дебют за Блекпул на 14 години и 323 дни през към този момент далечната 1980.

Мениджърът на Гленейвън Гари Хамилтън познава Адертън от осем години, защото момчето играело в един и същи тим със сина му – Калъм. „ Не мисля, че някой от нас знаеше за върха, само че се появи туит преди началото на срещата и един от щаба го видя. Но той дебютира на база качествата си и бе заплатен за метода, по който играе в другите възрастови групи. Той е едвам в третата си година в учебно заведение. Взехме го да тренира с първия тим предходната година и за секунда не изглеждаше не на място “, разяснява наставникът на северноирландците за Sky Sports News.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР