Служебният премиер Димитър Главчев днес ще подаде сигнал в ДАНС

...
Служебният премиер Димитър Главчев днес ще подаде сигнал в ДАНС
Коментари Харесай

Главчев дава на ДАНС решението за частна детска болница, което кабинетът му одобри и отмени

Служебният министър председател Димитър Главчев през днешния ден ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с частната многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и аз ". Анонс за това беше дал самият той още преди празниците, откакто държавното управление му първо утвърди частния план, само че след острите реакции анулира това решение.

В проекта на новото лечебно заведение беше планувано да има педиатрично поделение с 40 кревати. Решението пристигна на фона на дългогодишното закъснение на плана за държавна Национална детска болница. От публичния ѝ съвет сигнализираха, че частният план ще притегли лекари и експерти и това ще сътвори проблем за държавния план. Причината е в хроничния недостиг на лекари, осовено в педиатричните специалности.

Не е ясно какво тъкмо ще ревизират ДАНС и прокуратурата. Миналата сряда Главчев разгласи, че " ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет ". Човекът, който показва плана пред кабинета, е министърката на опазването на здравето Мария Кондева. Тя твърди, че е " получено утвърждението на всички институции ", включително и на Националната здравноосигурителна каса.

Документите, на база на които служебното държавно управление утвърди в началото капиталовия план за болница " Мама и аз ", не са обществени. За публикуването им настояха и от публичния съвет за създаване на държавното детско лечебно заведение, и разнообразни деятели.

От обаче се разбра, че утвърждението е обещано без полемики и възражения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР