12-кратният шампион на “Ролан Гарос” Рафаел Надал коментира невероятния си

...
12-кратният шампион на “Ролан Гарос” Рафаел Надал коментира невероятния си
Коментари Харесай

Надал за титлите на Федерер: Не може все да завиждаш на съседа, че има по-голяма къща

12-кратният първенец на “Ролан Гарос” Рафаел Надал разяснява невероятния си успех в Париж, побеждавайки Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Краля на клея към този момент има 18 трофеи от “Големия шлем” и за първи път в кариерата си се приближава единствено на 2 от върха на Роджър Федерер.

“Имах доста проблеми тази година, в края на предишния сезон имах травма в коляното и трябваше да се подложа на интервенция. В началото на актуалната акция играх добре, само че след това отново имах физически проблеми. Те бяха в Бризбън, в Акапулко, в Индиън Уелс… Прекалено доста травми през последните 18 месеца, тъй че това прави последните няколко седмици доста специфични.

#LaPortada 'Jams habr otro como Rafa'. Maana volvemos a publicar las 11 anteriores en un MARCA para coleccionistas pic.twitter.com/aCNxQKKdI7
— MARCA (@marca) June 9, 2019
Като цяло в кариерата си съм имал доста разнообразни контузии, само че постоянно съм играл с доста пристрастеност към спорта. Може би проблемите, които съм преодолял, са ми дали в допълнение предпочитание за битка. Опитвам се да съм положителен, да играя интензивно и да обичам тениса. Няма по какъв начин другояче да не преставам с кариерата си, която навлиза към този момент в този стадий.

Доближавам се до купите на Роджър, само че не може непрекъснато да завиждаш на съседа си, че има по-голяма къща от твоята. Или пък по-голям тв приемник, или по-голяма градина. Не виждам по този начин на живота, просто върша нещата по моя си метод. Имал съм огромен шанс в кариерата си, с цел да реализира тези неща. Ще е необикновено, в случай че в края на кариерата си печеля още няколко трофеи от “Шлема” и се доближа до Роджър. Но и да не се получи по този начин, отново ще виждам на кариерата си като невероятна.

Доминик е най-трудният ми конкурент на клей, финалът беше най-трудният мач. В Рим се усещах добре и при започване на “Ролан Гарос” се усещах добре и можех да се любувам на играта си. Да стигна Роджър е мотивация, само че не съм се обсебил от тази концепция. Ако ме питате дали бих желал да го задмина, да, несъмнено, само че не ми е цел в кариерата. Не виждам по този начин на спорта, последвам личното си премеждие. Не считам, че бъдещето ми ще се дефинира от това дали съм изравнил Роджър, или пък съм направил освен това от Джокович, или каквото и да е. Така или другояче към този момент съм постигнал доста повече, в сравнение с съм си мечтал”, изясни Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР