11-годишният американски тийнейджър Джим Уангчук повече никога няма да върне

...
11-годишният американски тийнейджър Джим Уангчук повече никога няма да върне
Коментари Харесай

Будистки лама се прероди в американче

11-годишният американски младеж Джим Уангчук повече в никакъв случай няма да върне при съучениците си в учебно заведение. Момчето бе прието за инкарниран будистки Лама.

Терминът " инкарнация " значи прераждане, съживяване. Според будистката вяра преди гибелта си всеки Лама разкрива на учениците си точното място и часа на раждането на бъдещото си тяло. Когато изтекът няколко години след посочената като рождена, монасите потеглят да търсят детето, в което е несъмнено да пораства новият Лама.

Не постоянно прераждането е в Азия. 11-годишният Джим е роден в Бостън. Разбира се, детето не е отнето от родителите му принудително. Насилието, по принцип, не е особено за будизма.

Прероденият Лама в първите години на живота си се държaл като обикновено дете. Преди две години момченцето почнало да споделя на родителите си предишния си живот. Първоначално те го възприемат като детска фикция.

 Будистки лама се прероди в американче

След което фамилията отишло на отмора в Индия. По време на визитата на един от античните храмове момчето изпаднало в транс, по време на който описало в детайли будистки манастир с 35 дракони на покрива.

Разказа на американчето бил чут от монасите, които ведната разпознали в него един от собствен Лами, създател на една от четирите съществени школи в будизма.

Така идващите 10 години Джим ще живее в манастира, а със своите другари от учебно заведение ще комуникира само посредством електронната поща.

Разбира се, на родителите му било извънредно мъчно да повярват, че детето им е прероден будистки лидер.

" Последните две години бяха доста сложен интервал за нас. Много пъти питах сина ми дали не желае да се завърне вкъщи в Бостън. Но неговото предпочитание е да остане в Тибет. Сега назовавам сина си " Ваше Светейшество ", споделя майката на американския Лама.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР