Депутатите на Соломоновите острови избраха бившия външен министър Йеремия Манеле

...
Депутатите на Соломоновите острови избраха бившия външен министър Йеремия Манеле
Коментари Харесай

Депутатите на Соломоновите острови избраха бивш външен министър за нов министър-председател

Депутатите на Соломоновите острови избраха някогашния външен министър Йеремия Манеле за министър-председател в четвъртък в развиване, което допуска, че островната страна в Южния Пасифик ще поддържа тесни връзки с Китай.

Г-н Манеле употребява първата си тирада като водач, с цел да обещае да ръководи с честност и да сложи ползите на своята нация преди всичко.

„ Ще извършвам отговорностите си старателно и с честност. Винаги ще слагам ползите на нашия народ и страна над всички други ползи “, сподели господин Манеле в тирада пред Националния парламент на Соломоновите острови.

Г-н Манеле завоюва 31 гласа при скрито гласоподаване от 49 депутати завоюваха общите избори на 17 април, сподели генерал-губернаторът Дейвид Вунаги, до момента в който Матю Уейл, който ръководеше опозицията в предходния парламент, получи останалите 18.


Оттеглянето на пропекинския някогашен министър председател Манасе Согаваре от конкуренцията, с цел да направи място на господин Манеле като претендент на тяхната партия, сподели, че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР