11 600 фирми са получили предупредителни писма от НАП заради

...
11 600 фирми са получили предупредителни писма от НАП заради
Коментари Харесай

Шок! Над 11 000 фирми кътат в стока 9 милиарда

11 600 компании са получили предупредителни писма от Национална агенция за приходите поради нелогично огромни материални ресурси. Те са на стойност 9 милиарда лв.. Това значи, че тук - на нашата територия, има налични ресурси за 9 милиарда. Това съобщи шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов в изявление за Нова тв.

Това може да са облекла, обувки, храни, които са налични в складовете, сподели Спецов. И добави: „ Защо си стоят там. Каква е повода за тези 9 милиарда – за какво не се търгуват, за какво се отича, че са там. Дали зад тази цифра стоят действителни интервенции или са прикрити други интервенции, които се прикриват с този веществен ресурс. Проверяват се прекомерно високи касови наличия - касови наличия над 10 милиарда лв..

В края на септември имаше случай с задържан данъчен с рушвет – открити ли са други случаи на корупция в приходната организация, сподели още шефът на данъчните. И добави, че за жалост, има още случаи. Това не е нещо, с което можем да се гордеем, само че вършим всичко допустимо. Ще бъда праволинеен към всеки, който бъде махленски в подобен тип дейности. Има няколко случая на „ Дунав мост ”. За страдание, те са в характерна дирекция, посочи Спецов без да уточни за кое звено става дума.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР