Хеморагичен инсулт покоси даяджията Кирил Механджийски пред сградата на ДАИ

...
Хеморагичен инсулт покоси даяджията Кирил Механджийски пред сградата на ДАИ
Коментари Харесай

Нещо страшно се случи с Кирил, посочил корумпираните си колеги от ДАИ-Благоевград

Хеморагичен инсулт покоси даяджията Кирил Механджийски пред сградата на ДАИ Благоевград. Инцидентът станал, докато мъжът седял в колата.

На място от колегите му незабавно е извикан екип на СПО в Благоевград. След обстоен преглед медиците взели единодушно решение, Механджийски да бъде транспортиран в столична клиника, пише pirinsko.com.

Името на Кирил Механджийски нашумя в края на м. април т.г, когато в ДАИ Благоевград се проведе специализирана акция на ГДБОП. Тогава той стана ключов свидетел срещу колегите си, обвинени в организирана престъпна група от спецпрокуратурата и бе определен от тях като Юда на инспекцията. Според спецслужбите всичко започнало още през месец ноември на 2017 година, когато в Главна дирекция за борба с организираната престъпност е получен сигнал за стройна схема за изнудване на транспортни фирми в Югозапада от служителите на ДАИ-Благоевград.



Благодарение на служителка от регионална дирекция „ Автомобилна администрация “ Благоевград антимафиотите успяли да монтират специални разузнавателни средства чрез системата на СОТ в сградата и стаите на инспекторите, където се съхранявали документите на фирмите. Така, след събраните солидни доказателства със снимков и видео материал, антимафиотите успели да привлекат, като агент инспектор Кирил Механджийски. Инспекторът дори вече е направил пълни самопризнания, за това, че и той подобно на колегите си взимал рушвети. С оглед на сигурността си обаче, и за да отърве пандиза, той съдействал на разследващия служител от БОП-Благоевград Велко Мешков, който всъщност го спасил от повдигане на обвинение срещу него.

Освен че е направил самопризнания, Механджийски е обещал и пълно съдействие на службите с уговорка да спаси кожата. И подобно на Юда пред Христос, той се разкаял горко пред разследващите. С цел да не бъде привлечен като обвиняем инспекторът се срещал с представители на фирми, на които вече бил взимал рушвет, извинявал се и връщал част от сумата, която му се полагала.

Механджийски е подал информация и за стая № 6 наречена „ Гълабарника “, където инспекторите проверявали транспортните фирми и след работния ден делили рушвета. В съдебна зала разследващият полицай от БОП-Благоевград Велко Мешков преразказа какво се случва в „ Гълабарника “, като се позова, че разполага със СРС- записи, снимки, звук с шум на броене на банкноти, и как става предаването на парите в плик под документите на проверяваната транспортна фирма.

Към днешна дата всички служители на ДАИ обвинени в ОПГ са отстранени от работа от автомобилната администрация и очакват ход на делото в Специализирания наказателен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР