Пътното произшествие е станало на ул. ХХI век в Монтана

...
Пътното произшествие е станало на ул. ХХI век в Монтана
Коментари Харесай

Полицейска патрулка се заби в ограда на жп светофар в Монтана

Пътното произшествие е станало на ул. " ХХI век " в Монтана в посока на придвижване към кръстовището с ул. " Иван Давидков ". Патрулката е ръководена от 54-годишен чиновник на бранш " Охранителна полиция " по време на работна промяна.

До този миг е открито, че на прав пътен сектор от пътя с в двете посоки придвижване заради похищение на вниманието на лидера лекият автомобил навлязъл в лентата за насрещно придвижване, където се блъснал в желязна ограда на железопътна светофарна уредба, работеща в естествен режим.

При пътнотранспортното произшествие са нанесени материални вреди. Двамата полицейски чиновници, возещи се в автомобила, не са потърпевши.

Направената проба на лидера за приложимост на алкохол е негативна . Съставен му е акт.

По случая е формирана инспекция в ОДМВР Монтана.

Междувременно от през днешния ден Министерство на вътрешните работи започва профилирана полицейска интервенция за обезпечаване сигурността на придвижване по пътищата в цялата страна.

В рамките на акцията ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи в регионите на конфликтни сектори с централизация на ПТП, пътни възли, кръстовища и съществени пътни артерии в страната. Те ще употребяват цялостния набор от механически средства за надзор на скоростта и реализиране на инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

Проверките ще включват още потреблението на защитните колани, техническата редовност на колите, съществуването на наложителна застраховка " Гражданска отговорност " и други

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на подхванатата от Министерство на вътрешните работи политика за нулева приемливост към водачите, жестоко нарушаващи разпоредбите за пътна сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР