Освен електрическите автомобили, вероятно много скоро електрическите мотори също ще

...
Освен електрическите автомобили, вероятно много скоро електрическите мотори също ще
Коментари Харесай

Yamaha разработва звуков генератор за електрически мотори

Освен електрическите автомобили, вероятно много скоро електрическите мотори също ще започнат да се срещат все по-често по улиците, макар феновете на този тип превозни средства все още да не изглеждат напълно готови да приемат промяната.

За това има и една много важна причина, а именно звукът от двигателя с вътрешно горене, който при електрическите двуколесни липсва. Подобно на автомобилите, където вече няколко пъти ви разказваме за различни проучвания при които звукът е едно от нещата, които ще липсва на шофьорите при електромобилите, така и при моторите нещата най-вероятно ще стоят по същия начин.
 Yamaha създава звуков генератор за електрически мотори

Именно за това от Yamaha искат да се справят с този проблем и разработват звуков генератор, който да върне част от усещането при моторите на ток. За целта от компанията имат доста силен коз, а именно опитът си при музикалните инструменти и този при двуколесните, който на теория би трябвало да доведе до нещо стойностно.
 Yamaha създава звуков генератор за електрически мотори

Според информация на Bloomberg, компанията сериозно се е заела с проекта и е сформирала екип, който да се занимава с него и да изследват различни звуци, които биха се харесали на мотоциклетистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР