Етериум (ETH) преживява възраждане на интереса сред институционалните инвеститори, укрепвайки

...
Етериум (ETH) преживява възраждане на интереса сред институционалните инвеститори, укрепвайки
Коментари Харесай

2 базирани на Етериум криптовалути, които да следите през 2024 година

Етериум (ETH) претърпява възобновление на интереса измежду институционалните вложители, укрепвайки позицията си на втората по величина криптовалута по пазарна капитализация.

По-специално, BlackRock, главен финансов състезател, е заделил забележителна инвестиция от $100 милиона за токенизиране на активи от действителния свят (RWA) на Етериум . Този ход акцентира възходящото доверие във опциите на Етериум да улеснява новаторските финансови принадлежности и съставлява значим крайъгълен камък в доближаването на обичайните финанси и блокчейн технологията.

Освен това, идното пускане на спот Етериум ETF в Хонконг на 30 април в допълнение ускорява известността на Етериум във финансовия пейзаж. Въвеждането на този борсово търгуван фонд дава на вложителите контролирана опция да се срещнат с представянето на Етериум, евентуално привличайки по-широк набор от институционални вложители и вложители на дребно към пазара на криптовалути.

Тъй като институционалният интерес продължава да подтиква притока на капитал в Етериум, вниманието се притегля освен към родния токен, ETH, само че и към виталната екосистема от децентрализирани приложения (dApps) и протоколи, построени върху блокчейна на Етериум. Сред тях два ERC-20 токена се открояват като завладяващи капиталови благоприятни условия:

Aave се утвърди като крайъгълен камък на екосистемата за децентрализирано финансиране (DeFi) на Етериум, предлагайки цялостна платформа за кредитиране и взимане на заеми, която поддържа необятна гама от ERC-20 токени. Със постоянна заключена обща стойност (TVL) от $10.93 милиарда и пазарна капитализация от $1.41 милиарда, Aave въплъщава капацитета за децентрализирани протоколи за кредитиране за смяна на обичайното финансиране.

Uniswap (UNI)

Като пионер на децентрализираните AMM тържища, Uniswap заема централна роля в улеснението на безпроблемните суапове на токени в границите на екосистемата Етериум. С пазарна капитализация от $6.08 милиарда и разполагащ със забележителна ликвидност, токенът за ръководство на Uniswap, UNI, отразява възходящото търсене на решения за децентрализирана търговия и акцентира позицията на Етериум като епицентър на нововъведенията в DeFi.

Докато опциите изобилстват в динамичната екосистема на Етериум, вложителите би трябвало да бъдат деликатни и усърдни заради присъщите опасности, свързани с вложенията в криптовалута. Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, оправянето с тези опасности изисква нюансирано схващане на динамичността на пазара и стратегически метод към ръководството на портфейла.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР