Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем

...
Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем
Коментари Харесай

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да разгласи P2P търговията с криптовалути за проблем по отношение на националната сигурност, което е сигнал за евентуални регулаторни дейности против такива транзакции.

Тази смяна следва неотдавнашните ходове на огромните финтех стартъпи в страната, които започнаха да блокират сметки, занимаващи се с крипто действия, и да уведомяват правоприлагащите органи. Това отклоняване от предходната регулаторна благосклонност идва на фона на изказванията, че крипто спекулантите ускоряват волатилността на валутния пазар.

Предложената възбрана на P2P търговията произтича от опасенията, че крипто търговците могат да манипулират нигерийската наира посредством „ “ схеми, което накара управляващите да я считат за евентуална опасност за националната сигурност.

Неотдавнашните регулаторни дейности подчертаха тази изменяща се позиция, като се оповестява за замразяването на над 1,000 банкови сметки, свързани с P2P транзакции, и за наставления към финтех фирмите да спрат откриването на нови потребителски сметки. Тези ограничения акцентират засилващия се надзор и угриженост във връзка с капацитета за противозаконни финансови потоци в крипто пространството.

Макар че в предишното Нигерия е показвала по-открита регулаторна среда, образец за което е повдигането на двугодишната възбрана за крипто транзакции от Централната банка през декември 2023 година, сегашната траектория допуска стягане на регулациите, като търговията с криптовалути към този момент се преглежда през призмата на националната сигурност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР