Мерките определено не се спазват както трябва, но не това

...
Мерките определено не се спазват както трябва, но не това
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Маски трябва да се носят, това е положението

Мерките определено не се спазват както трябва, но не това е най-важното. Имаме още проблеми с диагностиката на заболяването в извънболничната помощ, защото това определя поведението на лекарите от този момент нататък. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

,,Болниците са натоварени, колегите са на предела, в момента имаме около 20 000 излекувани, но видяхте и колко още заболели има. Освен това не всички пациенти са по болниците, някои се лекуват по домовете си, ето защо е важна и ролята на общопрактикуващите лекари в тази пандемия``, посочи д-р Брънзалов.

Ако се въведат бързите антигенни тестове, тогава заразените ще се хващат по-навреме и ще се приложат противоепидемични мерки и ще успеем да намалим разпространението на заразата, сподели още лекарят.

,,Медиците са около десет процента от заболелите заради високия вирусен товар и защото никое от защитните средства не предпазва на 100 процента``, каза зам.-председателят на БЛС.

Почти навсякъде в България ситуацията е критична. Маски трябва да се носят, това е положението, заяви в заключение д-р Брънзалов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14196  Германия записва нов връх на инфектирани Германия записва нов връх на инфектирани  Китай заяви за 33 нови случаи на ковид Китай заяви за 33 нови случаи на ковид  Журналистът Светослав Иванов е с COVID-19 Журналистът Светослав Иванов е с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР