Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в

...
Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в
Коментари Харесай

Путин спира войната?

Руският президент Владимир Путин е подготвен да спре войната в Украйна, в случай че бъде контрактувано преустановяване на огъня, което признава настоящите линии на бойното поле и Русия резервира окупираните украински територии. Това съобщава Ройтерс, който се базира на четири съветски източника.

Според източниците Путин е решен да се бори, в случай че Киев и Западът не отговорят.

Трима от източниците, осведомени с полемиките в обкръжението на Путин, са споделили, че съветският водач е изразил отчаяние пред дребна група съветници по отношение на това, което той счита за подкрепяни от Запада опити за попречване на договарянията и решението на украинския президент Володимир Зеленски да изключи договаряния с Москва.

„ Путин може да се бие колкото е належащо, само че Путин също е подготвен за преустановяване на огъня – за заледяване на войната “, споделя различен от четиримата източници.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в отговор на питане за коментар, е споделил, че Путин неведнъж е дал да се разбере, че Русия е отворена за разговор за реализиране на задачите си, заявявайки, че страната не желае " безконечна война ".

От Министерството на външните работи и на защитата на Украйна не са коментирали пред Ройтерс.

Според осведомителната организация, назначението предходната седмица на икономиста Андрей Белоусов за министър на защитата на Русия се преглежда от някои западни военни и политически анализатори като слагане на съветската стопанска система на военна основа, с цел да се завоюва нескончаем спор.

Според източниците обаче, Путин би предпочел да употребява сегашната инерция на Русия, с цел да остави войната зад себе си.
ТЕМА преди 20 часа 3361 преди 1 ден 2066 преди 1 ден 2619
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР